Breukelense doelman voorkomt Woudenbergse voorsprong
Breukelense doelman voorkomt Woudenbergse voorsprong / foto: Redactie

Oude liedje, zelfde resultaat

Sport

VOETBAL Na het enigszins teleurstellende resultaat tegen WNC van vorig week was het aan het trainersduo Peters en Gijsbertsen de taak de koppies weer fris te krijgen om tegen FC Breukelen de noodzakelijke punten bij elkaar te voetballen. Met uitzondering van David Ajayi, die in het tweede elftal weer wedstrijdritme opdeed, ging Woudenberg met een verder volledige fitte selectie richting Breukelen.

Met Tom de Greef als aanvaller en Bas Golstein op zijn plaats op het middenveld werden de aanvallende intenties van de Woudenbergse ploeg als snel duidelijk. Ondanks de belabberde weersomstandigheden en het lastig te bespelen kunstgras was Woudenberg in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het betere spel resulteerde in een overvloed aan corners.

Uit een van deze corners kwam de gevaarlijkste kans voort. Een uithaal van de linkerzijde van het veld kon door de doelman van FC Breukelen ternauwernood tot corner worden verwerkt. Aan de andere kant van het veld hoefde doelman Rick Moors zich in de eerste helft nauwelijks in te spannen.

Het was dat Woudenberg in de eerste helft soms iets te slordig was en de passes net niet aankwamen anders zou er geen 0-0 ruststand op het scorebord hebben gestaan.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Woudenberg sterker en meer aanvallend en FC Breukelen afwachtend op de minieme kansen die er elke wedstrijd wel komen.

Woudenberg leek als eerste te kunnen juichen. Echter het doelpunt van Rick Staal werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. En als zo vaak deed ook deze week het oude spreekwoord zijn opgeld. Wie zelf niet scoort kan een tegendoelpunt verwachten. Ook in Breukelen werd dit helaas voor Woudenberg bewaarheid. Een als voorzet bedoeld schot vloog over keeper Rick Moors en belandde in het Woudenbergse doel. Een enorme domper voor de Woudenbergse spelers, helemaal omdat deze achterstand geheel tegen de verhouding van het wedstrijdbeeld was.

Voor Breukelen de gewenste voorsprong en het sein om de verdedigende stellingen nog verder op te trekken. Met een ultieme poging om met 3 verse aanvallers de Breukelense muur te slechten probeerde Woudenberg in het laatste kwartier het meer dan verdiende punt in de wacht te slepen. Het was echter FC Breukelen dat profiteerde van de aanvalsdrang van de Geel Zwarten. Uit een counter in de laatste minuten van de wedstrijd werd Rick Moors voor een tweede maal deze middag  gepasseerd.

De coach van Breukelen complimenteerde coach Jeroen Peters met het vertoonde spel van Woudenberg en vond de winst van zijn ploeg enigszins geflatteerd. Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar met alleen complimenten pak je geen punten zou Jeroen Peters na afloop zeggen.

Volgende week komt een oude bekende van Woudenberg op sportpark de Grift. Tegen het uit Langbroek afkomstige SVL gaat Woudenberg opnieuw op zoek naar doelpunten en punten.
Als de stijgende lijn van de afgelopen weken zich voortzet en het kwartje de goede kant opvalt zullen de punten snel volgen.