Afbeelding

Spannende ontknoping eerste helft veldseizoen

Sport

KORFBAL Over het algemeen kun je, zonder op de kalender te kijken, weten wanneer de korfballers de zaal opzoeken; als de temperatuur nauwelijks boven de 10 graden uitkomt, er veelal regen valt en de wind nadrukkelijk aanwezig is. En afgelopen zaterdag was de laatste veldwedstrijd op sportpark De Grift.

Zkc’31 kwam op bezoek. Een tegenstander waar Woudenberg iets tegen recht te zetten had. De uitwedstrijd ging in Zaandam verloren met 12-11. Destijds de eerste competitiewedstrijd. En zonder ZKC’31 tekort te doen, bij een eerste wedstrijd wint niet altijd de beste. Gaandeweg de competitie verliest ZKC’31 2 punten, Woudenberg maakt geen fouten en zodoende staan beide ploegen na 7 wedstrijden gezamenlijk bovenaan de ranglijst. Alle ingrediënten zijn daar, korfballen maar!

Wanneer de wedstrijd aanvangt, is gelijk duidelijk dat de adrenaline bij beide ploegen aanwezig is. Ze geven elkaar geen meter ruimte en scoren is dan ook lastig. En zodra Woudenberg als eerste scoort, doet ZKC’31 gelijk wat terug. De hele eerste helft zal dit zo blijven. Wat een ruststand oplevert van 6-5. Dan is al wel duidelijk dat deze wedstrijd geen monsterscore op zal leveren.

Zodra de rust voorbij is, scoort ZKC’31 gelijk en is de stand weer in evenwicht. Dan volgt een mindere periode van Woudenberg. Het spel is echt wel goed te noemen, maar de kansen gaan er gewoon niet in. De tegenstander weet 4x te scoren en uit te lopen naar 6-10. Woudenberg geeft niet op en komt terug naar 8-10. Toch blijkt het niet voldoende. Via 9-11 gaat de score naar 10-12. En dan volgen nog 4 spannende minuten. Woudenberg weet nog te scoren, maar de tijd is tekort om er nog een gelijk spel uit te halen.
Woudenberg wint weliswaar de eerste helft met 6-5, ZKC’31 wint de tweede helft met 7-5 en zo staat er wederom een uitslag van 11-12.

Een domper zo net voor aanvang van de zaalcompetitie. Gelukkig resteren er nog 5 wedstrijden die volgend jaar vanaf april gespeeld gaan worden. Waarbij Woudenberg afhankelijk is van mogelijke misstappen van ZKC’31 om zo toch nog kampioen te kunnen worden. Nu is het eerst zaak om dit even te parkeren en de focus op de zaalcompetitie te leggen. Waar ook de nodige kansen liggen.