Foto: Stepteam High Level
Foto: Stepteam High Level

Stepteam High Level gaat off Road

Sport

STEPPEN Zaterdag 23 oktober stond na lange tijd weer een tourtocht op het programma, georganiseerd door stepteam High Level. 

Het was deze keer geen gewone tocht over de Utrechtse Heuvelrug maar een zogenoemde ‘graveltocht’. De tocht gaat dan niet alleen over de weg en fietspaden maar meer over onverharde wegen en paadjes. De start was bij de locatie van Madventure in Scherpenzeel. 

Vandaar vertrokken we met 20 deelnemers, zowel leden als niet leden, voor de eerste ronde van 25 km. Het eerste stuk was goed te doen. We stepten onder andere over de oude Spoordijk langs het Valleikanaal. Dat bestaat uit een klein strookje grond en de rest was gras. Onderweg werd het wat modderiger en dat resulteerde in spetters om de oren. We reden op paadjes waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden! Met dank aan Rodger Hulsebos die de tocht heeft uitgezet samen met trainer Hans Lamberink. 

Verder op de route bleek dat we allemaal letterlijk door de modder moesten omdat we gewoonweg niet erlangs konden. Onze jongste deelnemer Jelco was niet vies van een ‘modderbad’ en ging al spetterend door de plassen en modder. Na een voldane eerste tocht was er op de startlocatie verse groentesoep met stokbrood. Ook voor koffie en thee was gezorgd. Voor wie nog een rondje wilde steppen kon aanhaken voor een tocht van ongeveer 10 km. 
Moe en voldaan kwamen we onder de modder terug voor een broodje kwekkeboom oven kroket, gesponsord door onze sponsor. Voor ons als leden van High Level was deze tocht ook een nieuwe belevenis en zeker voor herhaling vatbaar!