Nog twee korfbalwedstrijden en 4 belangrijke punten om binnen te halen alvorens de zaalcompetitie begint

WOUDENBERG Omdat rond het jaar 800 de Vikingen neerstreken in Wijk Bij Duurstede, hoefde men bij de oprichting van de korfbalvereniging in 1979 niet lang na te denken, welke naam er gebruikt zou gaan worden. Gewapend met voldoende kwaliteiten en de juiste motivatie trok Woudenberg zaterdag richting Wijk Bij Duurstede om korfballend de strijd aan te gaan met korfbalvereniging Viking.

Zij zo goed of wij niet goed genoeg

Wanneer je steeds verder in oktober komt, is het elke week afwachten onder welke weersomstandigheden er gespeeld moet worden. Gelukkig was het deze zaterdag droog en stond er weinig wind. De temperatuur kwam niet boven de 12 graden uit, wat dan wel koude handen tot gevolg heeft. Maar daar hebben beide teams net zo veel last van. Aan het begin van het seizoen voerde Viking een paar weken de ranglijst aan. Dit deed vermoeden dat ook zij mee zouden gaan doen in deze klasse om de titel.
De laatste weken echter wisten ze niet te winnen en zijn ze inmiddels weggezakt op de ranglijst. Toch zou je zeggen dat Viking te laag op de ranglijst staat, wanneer je de eerste helft van de wedstrijd analyseert. Binnen een mum van tijd kijkt Woudenberg tegen een achterstand aan. En die achterstand loopt zelfs op tot 8-2.

Nu heeft Woudenberg dit wel eerder meegemaakt, maar meestal wisten ze dit nog in de eerste 30 minuten te repareren. Dat ging vandaag niet lukken. Wel weten ze scorend beter in de wedstrijd te komen, mede door 3 strafworpen, en zo is bij rust de achterstand teruggebracht tot 12-10.

Thee kan wonderen doen

In de eerste 10 minuten in de tweede helft is het Woudenberg dat dicteert en komt de stand op 12-12. En weten ze zelfs 12-13 voor te komen als er nog 15 minuten wedstrijd te spelen is. Toch is het Viking dat weer gelijk maakt en zelfs voor weet te komen. En dan even, heel even, lijkt Woudenberg voor de 2de keer dit seizoen verliespunten op te gaan lopen.

Toch toont de ploeg veerkracht en weet de achterstand om te zetten naar een voorsprong van 14-15. En vanaf dat moment krijgt Viking echt nog wel kansen, maar lukt niet meer wat eerder in de wedstrijd wel lukte. Via 14-16 weet Woudenberg nog 4 keer te scoren en Viking nog maar 2 keer en zo komt er een eindstand op het scorebord van 16-20. Wederom een goed resultaat waar Woudenberg trots op mag zijn. Al was het bereiken van dit resultaat voor het publiek vast minder spannend.

De balans opmaken

De concurrentie maakt deze zaterdag ook geen fouten en zo verandert er weinig aan de ranglijst, behalve dat de top 3 er weer 2 punten bijschrijft. Furore, de tegenstander van de week ervoor, weet dus ook gewoon te winnen. En hoewel zij 2 punten minder hebben, zijn ook zij echt nog wel in de race voor het kampioenschap.
Nu alle tegenstanders eenmaal bespeeld zijn, volgt volgende week de eerste return voordat de zaalcompetitie aanvangt. En in die return krijgt Woudenberg ZKC’31 op bezoek. De ploeg die mede koploper is en Woudenberg de enige 2 verliespunten wist toe te brengen in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Je zou het de wedstrijd van het seizoen kunnen noemen. Een wedstrijd waarbij je vooraf niets hebt aan de ranglijst. Want als je die bekijkt en volgt, zou Woudenberg volgende week moeten winnen met 19-14. Dat zijn de gemiddelden die beide ploegen hebben gemaakt in de eerste 7 wedstrijden. Verdedigend ontlopen ze elkaar niet veel met gemiddeld 12 doelpunten tegen. Vooraf zou je tekenen voor deze uitslag, maar zo’n wedstrijd zal het hoogstwaarschijnlijk niet gaan worden. Duidelijk is wel dat Woudenberg zal moeten voorkomen om, net als vandaag, een behoorlijke achterstand op te lopen in de eerste helft. Want hoeveel veerkracht je ook hebt als team, dat ga je vermoedelijk niet repareren tegen ZKC’31.

Qua mentaliteit lijkt het dit seizoen wel goed te zitten in het team van Woudenberg. Dat hebben ze wel bewezen in de voorbije wedstrijden. Er was geen wedstrijd hetzelfde, maar het team wist er telkens goed op te anticiperen. En hoewel de prijzen pas volgend jaar mei verdeeld gaan worden, leeft binnen de hele vereniging het idee dat dit jaar het moet gaan gebeuren; kampioen worden en dan na 10 seizoenen weer in de eerste klasse gaan spelen. Eerst maar met een goed gevoel de zaalcompetitie ingaan door ook volgende week 2 punten te halen. En ZKC’31 aan de zegekar te binden.