Afbeelding
Foto: redactie

Woudenberg trekt aan het langste eind tegen Furore

Sport

WOUDENBERG Wederom een thuiswedstrijd deze week en ditmaal kwam Furore uit Assendelft op bezoek op Sportpark de Grift. Assendelft, onderdeel van de gemeente Zaanstad, telt ruim 24.000 inwoners en ze hebben daar de langste Dorpsstraat van ons land welke een lengte van 7,2 kilometer heeft. Belangrijkere informatie vooraf; ze kunnen er wel degelijk korfballen.

Een serieuze test dus voor het vlaggenschip van KV Woudenberg in de race naar het kampioenschap. Net als Woudenberg had Furore een mindere zaterdag gehad en punten laten liggen. Waardoor beide teams samen met ZKC31, eveneens uit de gemeente Zaanstad, de ranglijst aanvoeren voorafgaand aan deze wedstrijd.

Wanneer de wedstrijd aanvangt om half vier, is het Furore dat in de eerste aanval gelijk weet te scoren. Woudenberg is gelukkig bij de les en doet gelijk wat terug. En zo gaat het op en neer wat scoren betreft. Het verschil tussen beide teams betreft telkens maar 1 punt op het scorebord. En als de eerste helft ten einde loopt is het 9-9. Hierbij opgemerkt dat Woudenberg veel kansen nodig heeft, terwijl Furore effectief met de kansen omgaat. Waarbij de vraag is of zij dit vol kunnen houden in de 2de helft.

Als ook de scheidsrechter van dienst zijn thee op heeft en fluit voor het vervolg, duurt het even alvorens er gescoord wordt. Bij het publiek leeft ondertussen wel het idee dat als Woudenberg in staat gaat zijn om minimaal 2 punten voor te komen, de wedstrijd gewonnen moet kunnen worden. Woudenberg weet inderdaad op 12-10 voor te komen, maar lijkt niet in staat de genadeklap uit te delen. Furore scoort en komt weer terug tot 12-11. En zo blijft de spanning voelbaar zowel op het veld als op het terras. Waar in eerdere wedstrijden Woudenberg soms haar niveau niet haalde en daardoor het onnodig spannend maakte, blijkt vanmiddag deze tegenstander wel degelijk over kwaliteiten te beschikken. En niet voor niets medekoploper te zijn. Gelukkig komt Woudenberg niet meer achter te staan en is het inderdaad een kwestie van tijd alvorens de ban gebroken lijkt bij Furore. Bij een stand van 16-13 is ook het publiek overtuigd van de zege. Beide ploegen scoren nog een keer en dan vindt de man met de fluit het genoeg. En staat er 18-14 op het wedstrijdformulier.

ZKC31 weet ook te winnen tegen DWS en omdat het onderlinge resultaat telt bij een gelijk aantal punten, moet Woudenberg nog genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst. Volgende thuiswedstrijd is 30 oktober tegen ZKC31.

Nog 2 finale wedstrijden te gaan tegen Viking en ZKC31 voor de zaal