Afbeelding

Na het laatste fluitsignaal telt alleen het resultaat

di 12 okt 2021, 14:28 Sport

WOUDENBERG Heerlijk herfstweer deed vele toeschouwers naar Sportpark De Grift komen afgelopen zaterdag. Ook de tegenstander van vanmiddag, Fortissimo uit IJsselstein, was qua publiek goed vertegenwoordigd. En zo was er een perfecte ambiance voor een heerlijke middag korfbal.

Onderschatting
Hoewel Woudenberg startte zoals bijna elke zaterdag, en snel een 2-0 voorsprong op het scorebord zet, is het Fortissimo dat de toon zet in de 20 minuten die volgen. Niet alleen wordt de achterstand weggewerkt, ook lopen ze uit naar een voorsprong van 2-5. Een situatie die Woudenberg niet kent en bij het publiek de wenkbrauwen doet fronsen. Pas in de laatste 10 minuten van de eerste helft weet Woudenberg de stand gelijk te trekken. Wanneer de scheidsrechter fluit voor de rust, staat er een 10-8 stand op het scorebord.

Billen knijpen
Als de tweede helft aanvangt is het Fortissimo dat als eerste scoort en de marge weer terug brengt tot 1 punt verschil. Het spel van Woudenberg is slordig te noemen, te weinig weten ze de rebound te pakken waardoor vele aanvallen eindigen na 1 doelpoging. Hierdoor is de spanning te voelen bij het publiek. En blijft het geloof bij Fortissimo in een stunt aanwezig. De scheidsrechter van dienst neemt 2 dubieuze beslissingen aangaande het feit of een speler wel of niet over de lijn stond, wat aan Woudenbergse zijde ook geen goed doet. De man krijgt het nodige commentaar naar zijn hoofd. Een goed presterend Woudenberg zou hier geen aanstoot aan nemen, maar dat is vanmiddag duidelijk anders. Al is de frustratie natuurlijk de onvrede bij de spelers zelf die het gebruikelijke niveau niet weten te halen in deze wedstrijd. Hoewel Woudenberg de score weet uit te bouwen naar een 16-13 stand, blijft de onzekerheid aanwezig dat de punten nog niet binnen zijn. In de laatste 3 minuten scoort Woudenberg nog 2 keer, waar Fortissimo nog maar 1 keer doeltreffend is. En als dan het laatste fluitsignaal klinkt, staat er 18-14 op het scorebord en telt het resultaat; Woudenberg haalt wederom 2 belangrijke punten binnen in de strijd om het kampioenschap in deze 2de klasse E.

Concurrenten
De concurrentie maakt deze middag ook geen fouten; zowel ZKC’31 als Furore weten hun wedstrijden te winnen zodat de ranglijst niet wijzigt ten opzichte van de week ervoor. Komende zaterdag zal dat anders gaan worden. Woudenberg mag dan in een thuiswedstrijd aantreden tegen Furore uit Assendelft. Niet onmogelijk, maar een ander niveau dan vanmiddag is wel een vereiste.