Afbeelding

Woudenberg 1 wint

Sport

Korfbal Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen DWS 1 uit Kootwijkerbroek. Om 14 uur was het op Sportpark de Grift eerst de beurt aan Woudenberg 2 om DWS 2 te verslaan. Dit lukte echter niet, Woudenberg 2 verloor met 8-11. Om half 4 was het tijd voor Woudenberg 1 om een beter resultaat te behalen.

Uit een ander vaatje tappen

Een compleet andere tegenstander als de week ervoor, maar vooraf zeker geen garantie voor een klinkende overwinning. Wel was het duidelijk dat Woudenberg uit een ander vaatje moest gaan tappen. Al is het natuurlijk ook van belang daar de juiste tegenstander voor te hebben.

Twintig minuten

Zodra het eerste fluitsignaal klinkt is Woudenberg goed bij de les. Zowel aanvallend als verdedigend. Scoren gaat beter dan de week ervoor en in verdedigend opzicht krijgt DWS niet of nauwelijks kansen.

Vooral de eerste 20 minuten laat Woudenberg topkorfbal zien. Zodoende staat er met rust een stand van 12 tegen 3 op het scorebord.

Monsterscore

De tweede helft laat een zelfde beeld zien, al komt DWS wel beter tot scoren. Echter, het gat was in de eerste helft al geslagen en Woudenberg komt dan ook geen moment in gevaar. Het lukt net niet om de score te verdubbelen en de Woudenbergers blijven steken op 22 doelpunten, waar DWS er 6 maakt en op 9 in totaliteit komt.

Garantie voor succes

Garantie voor succes bestaat niet in de sport, maar met deze wedstrijd heeft Woudenberg de eerste 2 punten binnen en heeft het laten zien ook voldoende te kunnen scoren.

Zeker als je de andere uitslagen in de poule bekijkt, zou Woudenberg nog veel meer wedstrijden in winst moeten kunnen gaan omzetten. Waarbij 15 doelpunten maken een garantie tot 2 punten lijkt te zijn.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen OKV uit Oostzaan op het programma. Ook deze tegenstander is voor Woudenberg een onbekende. Zij wisten de eerste wedstrijd tegen Haarlem nog te winnen door 10 doelpunten te maken, maar verloren deze zaterdag in een uitwedstrijd tegen Viking met 12-11.

Hopelijk zal Woudenberg in staat zijn de vorm mee te nemen en dan moet het toch gaan lukken om met 15 doelpunten OKV te gaan verslaan. En 2 punten mee te nemen uit het Zaanse.