Afbeelding
Bart Radstaake

Tweede bekeroverwinning v.v. Woudenberg

Sport

VOETBAL Na een ruime overwinning op Geinoord waren afgelopen zaterdag de Kennemers uit Beverwijk de tegenstander van het Woudenbergse elite korps.

In het Noord-Hollandse dorp ging Woudenberg op zoek naar opnieuw 3 punten. De coaches kozen er wederom voor om met een 1-4-4-2 opstelling te starten. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd nam David Ayaji de plaats in het centrum over van Sander van Keulen. Voor het overige bleef het elftal ongewijzigd.

In de eerste helft had Woudenberg veruit het meeste balbezit. Echter was het baltempo te laag om de tegenstander te verontrusten. De beste kansen waren zelfs voor de Kennemers. Een bal op de lat en een scrimmage voor het doel leverden geen doelpunten op voor de Beverwijkers. Ook Woudenberg kreeg een aantal kleine mogelijkheden en trof eveneens een keer het aluminium. Het miste echter het overzicht en het gogme om de mogelijkheden doeltreffend af te ronden.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Woudenberg meer balbezit en de Kennemers loerend op een uitval. Tijdens een van deze spaarzame uitvallen moest de voor Aron de Vries ingevallen Sander van Keulen aan de handrem trekken wat hem een gele kaart opleverde. Na ruim een uur spelen was het tijd voor een aantal nieuwe krachten. Roefat Tsjekutsjov en Jarie van Egdom vervingen Mark Radstaake en Joost de Vries. Met deze nieuwe aanvallers probeerde Woudenberg in het laatste half uur het veldoverwicht om te zetten in 3 punten. Het was echter Joey Kooij die 10 minuten voor tijd de ban brak. Met wederom een fenomenale vrije trap zorgden hij ervoor dat de keeper het nakijken had en bracht hij de bevrijdende 0-1 op het scorebord.

Na het tegendoelpunt bleven er voor de Kennemers nog 10 minuten over om iets terug te doen. Hierdoor ontstond voor Woudenberg meer ruimte waarvan door de frisse aanvaller op de juiste wijze gebruik werd gemaakt. Roefat Tsjekutsjov was in de laatste 5 minuten twee maal het eindstation en met een fraai hakje zette hij de 0-3 eindstand op het scorebord. Wederom een goede overwinning. Woudenberg neemt, door het verlies van Hooglanderveen, nu alleen de koppositie in. Volgende week volstaat een gelijkspel thuis tegen datzelfde Hooglanderveen om deze bekercompetitie als eindoverwinnaar af te sluiten. Een week later start de competitie en zullen we zien of dit Woudenberg ook tegen tegenstanders van meer formaat haar mannetje weet te staan.