Kunnen deze Longa leden blijven sporten
Kunnen deze Longa leden blijven sporten

Bijzonder Algemene Leden Vergadering Longa

Sport

WOUDENBERG Een aantal weken geleden ontvingen wij van een van onze redacteuren een brief van het bestuur van de Longa waarin zij een Bijzonder Algemene Ledenvergadering aankondigden. Reden van de BALV was een Motie van Wantrouwen tegen het bestuur, opgesteld door het overgrote deel van de trainers van de vereniging.

Twee weken geleden is in onze krant een tweetal ingezonden brieven opgenomen waarin zowel oud-ereleden en de trainers de leden opriepen om de BALV bij te wonen en hun keuze te maken.

Omdat momenteel niet alleen bij Longa maar ook landelijk het turnen onder een vergrootglas ligt hebben wij als krant terughoudendheid betracht in de berichtgeving omtrent de ingediende motie.

Wel kunnen we melden dat, gehoord van zowel de trainers als het bestuur, de ontstane crisis binnen de vereniging op geen enkel wijze te maken heeft met het functioneren van de trainers en hun manier van lesgeven.
Afgelopen donderdag heeft de BALV plaatsgevonden. Om de leden op de juiste wijze te informeren kregen de trainers de gelegenheid om hun kant van het verhaal te doen. In een gloedvol betoog, tekst in bezit van de krant, werd als snel duidelijk dat de Motie van Wantrouwen is opgesteld uit bezorgdheid voor de vereniging, haar leden en de toekomst van Longa.

Daarnaast bleek dat er tussen het indienen van de Motie en de BALV een aantal zaken was voorgevallen die het merendeel van de trainers heeft doen besluiten dat er voor hen geen toekomst meer is bij Longa. Een aantal trainers heeft aangegeven de betrokkenheid bij Longa af te laten hangen van de uitkomst van de vergadering.

Hierdoor riepen de indieners van de Motie de leden op om niet voor de Motie te stemmen maar voor de niet vertrekkende trainers vanwege hun jarenlange staat van dienst binnen de vereniging. Wetend dat hiermee het huidige bestuur, waarmee zij gebrouilleerd zijn, zou blijven zitten.

Echter tot een stemming van de Motie kwam het niet. Na overleg met de leden werd besloten een nieuwe ledenvergadering uit te schrijven waarin het bestuur haar positie ter discussie stelt en de leden de mogelijkheid krijgen een nieuw bestuur te kiezen. Het huidige bestuur krijgt daarbij de kans om zich opnieuw kandidaat te stellen.

In een reactie van het bestuur aan de krant laten zij weten dat ze het verzoek van de leden zullen uitvoeren en op zoek zullen gaan naar nieuwe (tegen) kandidaten. Ook gaven zij aan dat ze tijdens de vergadering bewust terughoudend hebben gereageerd om verdere escalatie te voorkomen. Wel geven zij aan dat er met het besluit een bizarre situatie is ontstaan die geen winnaars kent.

Nog deze maand zal er een nieuwe vergadering worden uitgeschreven.

Met de uitkomst van deze vergadering hoopt het huidige bestuur dat de rust binnen Longa terugkeert en dat de focus weer gelegd kan worden op de sport. Dit zal dan helaas wel gebeuren zonder ruim 50 jaar trainingservaring.