Ralf aan het trainen op de bokszak
Ralf aan het trainen op de bokszak / foto: Bart Radstaake

Uitdagers Julian van Veldhuizen melden zich

Sport

WOUDENBERG Knockdown the lockdown, deel 3

Begin maart meldden wij dat Julian Veldhuizen een van de door Arnold Keller behaalde records wilde gaan verbreken.

Daarnaast was er de oproep aan Woudenbergse jongeren om samen met Julian de uitdaging aan te gaan.

Vera Moesbergen was de eerste die samen Julian de door Arnold gezette records wilde verbeteren.

Deze week spraken we met Ralf van Marlen. Ook Ralf pakt de handschoen op en wil graag een van de records verbreken.

De 14-jarige HAVO scholier heeft in het verleden getraind met Arnold en trok twee jaar geleden, nadat Arnold was gestopt met lesgeven, de bokshandschoen in Amersfoort bij Boxing A80 aan.

Bij Boxing A80 ontmoet Ralf trainer Rein Klunder. Deze 80 plusser was in het verleden ook de trainer van Arnold.

Na een eerste boksperiode bij sportschool Boersma haalde Arnold bij Rein Klunder en Boxing A80 zijn bondsdiploma coach en leraar boxen.

Daarnaast begeleidde Rein Arnold bij het wedstrijd boksen en assisteerde Arnold bij de trainingen van Rein. Nu vele jaren later hebben Rein en Arnold hun liefde voor de bokssport aan Ralf overdragen.

Door de lockdown heeft Ralf een aantal maanden helaas niet kunnen trainen en is blij dat hij samen met Vera en Julian een uitdaging heeft om voor te trainen.

Welke records Ralf, Julian en Vera gaan aanvallen is nog niet helemaal duidelijk. Arnold heeft een trainingsschema opgesteld waarmee zij in conditie komen om de records te verbreken.

Wie de nieuwe recordhouder is wordt 19 juni duidelijk. Dan zullen de recordpogingen worden gedaan en weten we of Arnold de jeugd onder zich heeft weten te houden.

Mochten er jongeren zijn die mee willen trainen om Woudenbergs, Nederlands of wereldrecordhouder te worden meld je dan aan bij redactie@letopwoudenberg.nl