Afbeelding
Foto: Gerben van Dijk

KV Woudenberg houdt alternatieve Winterloop

Sport

WOUDENBERG In januari ging de Florijn Winterloop niet door, maar bij de korfbalvereniging werd door de Jeugdcommissie een alternatief bedacht: een mini- winterloop. Op zaterdag 6 maart werd op de kunstgrasvelden de conditie, de snelheid en de wendbaar getest van de jeugdleden. Voor de beste per leeftijdscategorie was er een prijs. En na afloop was er voor iedereen warme choco en speculaas verzorgd door de kantinecommissie.

De Kangoeroe's, de E en de F teams startten 's ochtends om 10.00 uur. Maar liefst 60 kinderen begonnen hun opwarmrondjes na een welkomstwoord van Mark van Vugt. Mark is niet alleen voorzitter van de echte Florijn Winterloop, maar ook trainer-coach van de D2.

De D en C teams startten om 11.15 uur met een wat uitdagender parcours. De 50 jeugdleden werden door hun trainers stevig gemotiveerd om zelf en met hun team de snelste tijd neer te zetten. De winnaar bij de C, Matthias Bos, presteerde het om de 1 km met een tijd van 3.53 zeer scherp neer te zetten. Volgens Mark is hij een kandidaat voor het winnen van het Woudenbergs klassement in een volgende Florijnwinterloop. Om 12.30 uur was het de beurt aan de oudste jeugd, de A en de B teams. Thijmen van de Craats had de snelste tijd bij de B, Jonatan v.d. Belt won bij de A jeugd. Britt van Ginkel en Mette Radstaake deelden de snelste tijd bij de dames.

Afbeelding