Henschotermeer afgelopen zaterdag
Henschotermeer afgelopen zaterdag / foto: Teun Breedijk

Schaatskoorts bij Schaatsvereniging Woudenberg

Sport

WOUDENBERG Wat hebben de leden van Schaats Vereniging Woudenberg weer genoten van het natuurijs. Eindelijk was het zover na jaren zonder een natuurijs-winter.

De laatste jaren lukte het wel eens, een dagje natuurijs, maar veel meer was het niet. De Weerpluim voorspelde al weken dat er winter in aantocht was. Zodra er vorst voorspeld wordt, worden ook alle media nerveus en als eerste wordt er over de Elfstedentocht gesproken, terwijl het schaatsen voor de jeugd op het slootje achter je huis veel belangrijker is voor de schaatssport. Het schaatsen hoort natuurlijk bij onze opvoeding.

Jong en oud is massaal het ijs opgegaan en iedereen heeft deze prachtige sport weer eens kunnen beleven. Veel rood-wit-blauwe jackjes kwam je tegen op het Leersumse veld, het Veluwemeer bij Elburg of Harderwijk, maar ook op de Loosdrechts plassen of zelfs op het Tjeukemeer in Friesland. Voor heel Woudenberg was het natuurlijk ook prachtig dat het afgelopen weekend het Henschotermeer zijn poorten had geopend. Want ja, het Henschotermeer en schaatsen hoort natuurlijk ook bij Woudenberg.

Hoewel wij geen wedstrijden of toertochten mogen organiseren in deze corona tijd, bewaren wij dit natuurlijk voor betere tijden. Nu eerst maar weer de schaatsen slijpen en netjes in het vet zetten. U kunt zich op de website www.svwoudenberg.nl aanmelden voor gratis proeflessen.

Matthijs van Ravenhorst, een van de jongste leden