Woudenberg uiteindelijk toch te sterk voor Elburg / Foto: Kees van Dam

Woudenberg ondermaats maar pakt wel de punten

Sport

KORFBAL Afgelopen zaterdag stond het eerst competitieduel op het programma en kwam KV Elburg naar sportpark de Grift. Het is alweer enige jaren geleden dat beide verenigingen tegen elkaar speelden en veel informatie was er vooraf dan ook niet bekend.

Behalve het feit dat Elburg een nieuwe coach heeft; Jackie de Vries, afgelopen 4 jaar de coach van Rood-Wit, een andere tegenstander in deze 2e klasse D. Volgens trainer Wessel Hengeveld heeft hij vooral naar zijn eigen team gekeken in de voorbereiding en geconstateerd dat ze er klaar voor zijn. En qua stijl van verdedigen zou het mogelijk moeten zijn de tegenstander op 12 doelpunten te houden en aanvallend zelf er 20 te maken. Waarmee de meeste teams in deze poule wel verslagen zouden kunnen worden.

De wedstrijd startte vooral rommelig, van beide kanten. En de kansen die er waren, werden niet afgemaakt. Het duurde dan ook ruim 7 minuten alvorens het eerste doelpunt op het scorebord kwam, gemaakt aan Elburgse zijde. Woudenberg reageerde vrijwel direct en maakte de 1-1. Of de wind beide ploegen nu parten speelde, halverwege de eerste helft was de stand nog steeds in evenwicht. De toeschouwers hadden tot dan toe 1 afstandsschot en 3 strafworpen raak zien gaan. Beleving op het terras was op dat moment wel dat Elburg naar haar mogelijkheden presteerde, maar dat Woudenberg haar niveau niet haalde. De rest van de eerste helft was erg taai en de stand na 30 minuten: 6-6

Het was duidelijk dat Woudenberg in de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen om niet tegen onnodig puntverlies op te lopen. Toch bleek dit een zware opgave voor het team. Het lukte maar niet om het benodigde gat in punten te slaan en het verzet van Elburg te breken. De toegepaste wissels van coach Hengeveld brachten daarin wel iets verandering gelukkig. Net voor het einde van de wedstrijd gaf het scorebord een stand van 14-10 aan en leek de buit binnen. Toch gaf Elburg nog niet op en wist nog twee keer te scoren, wat de eindstand op 14-12 bracht.

Het team slaagde erin om de tegenstander op 12 doelpunten te houden, maar deed zichzelf tekort door te weinig de korf te vinden. Al met al een wedstrijd waarbij de punten werden gepakt, maar het niveau nog niet gehaald werd. Dit niveau zal komende zaterdag wel gehaald moeten gaan worden als de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma staat. Een van de favorieten voor het kampioenschap in deze poule. Ook zij wonnen hun eerste wedstrijd: uit bij Rood-Wit in Wezep met 16-23. Woudenberg is dus gewaarschuwd als ze zaterdag naar Nijkerk afreizen.

Eerste competitiewedstrijd thuis: Woudenberg 1- Elburg 1