Afbeelding
Foto: CDA

CDA-Woudenberg: op weg naar een Woudenberg met toekomst!

Politiek

Woudenberg Met trots presenteren wij het programma van CDA-Woudenberg voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Met dit programma willen wij de komende vier jaar actief aan de slag om ons prachtige dorp nog mooier te maken. 

Het afgelopen jaar hebben we gesproken met diverse klankbordgroepen die zijn samengesteld uit een brede vertegenwoordiging vanuit de hele gemeente. Mooi om te zien hoe veel mensen betrokken zijn bij Woudenberg en de gedrevenheid bij de mensen om dingen te verbeteren. Veel input voor het programma kwam ook vanuit de Woudenbergse Jongerenafdeling, CDJA Woudenberg. Voor hen zijn ondermeer de thema’s dorpskern, wonen en duurzaamheid ook superbelangrijk. 

Naast de jongeren heeft CDA met Michel Hardeman en Jan Bessembinders zeer ervaren mensen in de raad die de signalen uit het dorp, als volksvertegenwoordigers, weten te vertalen naar de gemeenteraadsvergaderingen. Samen met Michel en Jan en de specialisten uit de schaduwfractie is het gelukt om dit alles samen te brengen in een degelijk CDA verkiezingsprogramma. 

We hebben acht kernthema’s uitgewerkt die van belang zijn voor ons dorp. Deze onderwerpen zijn verder uitgewerkt in ons programma en uiteraard te vinden op onze website: https://www.cda.nl/utrecht/woudenberg

1. Gemeentefinanciën moeten in balans zijn. Dit is een ingewikkelde opgave in deze tijd, maar nodig om voorzieningen te kunnen blijven bieden. 
2. Aandacht blijven vragen voor mobiliteit, zodat het dorp goed bereikbaar blijft met de auto, zonder overlast en dat het ook prettig is om te fietsen in het dorp.
3. Mensen willen graag in Woudenberg (blijven) wonen, maar het woningaanbod moet beter aansluiten bij de vraag, vooral voor mensen, die minder te besteden hebben.
4. Veel inwoners missen een gezellige dorpskern en daar willen wij ons voor inzetten.
5. Agrarische bedrijven horen bij Woudenberg en wij willen dat zij gesteund worden bij ontwikkelingen op het gebied van natuur, recreatie en verduurzaming.
6. De weg naar een duurzame toekomst is de grote uitdaging waarvoor we staan en daar moeten we met elkaar mee aan de slag: gemeente, provincie, bedrijven en inwoners.
7. Als mensen zorg nodig hebben, dan is het fijn wanneer dit goed geregeld is. Daarnaast is juist ook het omzien naar elkaar zo belangrijk en hiervoor willen wij buurtinitiatieven stimuleren.
8. Er zijn heel veel verenigingen in het dorp, waar mensen elkaar ontmoeten, sporten en hun passie delen. Dit houdt ons gezond en zorgt voor verbondenheid en ook hier willen wij ons graag voor inzetten.

Lijsttrekker Michel Hardeman:

“Het CDA is een partij van doen, en er is de komende jaren echt veel te doen. Met dit programma en samen met de enthousiaste Woudenbergers op onze lijst gaan we de komende 4 jaar hard aan de slag. Juist niet alleen in de raadszaal, het gemeentehuis, maar in samenwerking met alle Woudenbergers gaan we Woudenberg mooier maken.”