Voordracht nieuwe burgemeester Magda Jansen
Voordracht nieuwe burgemeester Magda Jansen Gemeente Woudenberg

Nieuwe burgemeester

Politiek

Magda Jansen voorgedragen als burgemeester van Woudenberg

WOUDENBERG - De gemeenteraad heeft op dinsdag 16 november op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten mevrouw M. (Magda) Jansen – van Harten voor te dragen als nieuwe burgemeester van Woudenberg. Dit gebeurde tijdens een besloten raadsvergadering. Aansluitend werd in een openbare raadsvergadering de aanbeveling bekend gemaakt.

Mevrouw Jansen is 33 jaar, getrouwd en woont met haar gezin in Soest. Zij is momenteel werkzaam als raadsgriffier in Roosendaal. Daarvoor werkte ze als adviseur Regioburgemeester (Nationale Politie Zeeland-West-Brabant) en als strategisch beleidsadviseur veiligheid en projectleider/beleidsadviseur Sociaal Domein bij de gemeente Soest. Ook deed ze als interim-manager verschillende opdrachten binnen de overheid.

De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Jansen leren kennen als een doortastende, toegankelijke en initiatiefrijke jonge vrouw. Ze is energiek en gedreven en wil voluit gaan voor Woudenberg. Michel Hardeman, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Magda Jansen is voor een ieder benaderbaar en wil van betekenis zijn voor anderen. Ze is in staat een heldere visie te ontwikkelen, heeft pit en ambitie en zal die ambitie ook weten waar te maken. Zij weet wat er speelt in Woudenberg en wat de uitdagingen zijn. Een boegbeeld voor onze gemeente.”

Vervolg

De aanbeveling gaat nu via de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op basis van de aanbeveling bereidt de minister een Koninklijk Besluit voor. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt naar verwachting plaats op dinsdag 11 januari 2022. Op dat moment is de burgemeester van Woudenberg de jongste burgemeester van Nederland.