Afbeelding

Veranderingen voor Beautysalon Lianne

Ondernemend

WOUDENBERG Na 15 succesvolle jaren sluit Lianne Kleinveld voor een groot gedeelte haar schoonheidssalon. Alleen voor permanente make-up zal haar salon geopend blijven. De andere behandelingen worden vanaf 1 september overgenomen door Salon Emma in Woudenberg.

Woudenberg In haar exclusieve beautysalon aan de Zeisterweg kijkt de 36-jarige Lianne trots terug op maar liefst 15 mooie jaren, in haar vak als ondernemer en schoonheidsspecialiste. Nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen. 

Ondernemersgeest

Na haar opleiding als schoonheidsspecialiste begon Lianne eerst als werknemer in een bestaande salon. Als snel begon haar ondernemersgeest te kriebelen en wilde ze graag voor zichzelf beginnen.

In de bovenruimte van de schuur van haar ouders werd in 2007 een mooie ruimte gecreëerd en ingericht waar klanten konden genieten van een schoonheidsbehandeling.

Al snel volgde Lianne een opleiding tot pedicure. Ook kwalificeerde ze zichzelf tot medisch pedicure, waarbij de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekering.

Lianne geeft aan zich een echte ondernemer te voelen. “Ik wil graag doorontwikkelen en ben voor mijn salon altijd op zoek geweest naar nieuwe middelen, apparatuur en technieken”.

“In 2012 heb ik mijzelf gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dat vind ik heel leuk om te doen. 
De afgelopen jaren is deze behoefte in een flow gekomen. Daarnaast zijn de technieken enorm doorontwikkeld, dat bv. wenkbrauwen zo aangebracht worden, dat ze nagenoeg niet van echt te onderscheiden zijn.”

Lianne vertelt dat de combinatie tussen het moederschap en een eigen bedrijf ideaal was. In de periode van 2010 tot 2014 werden er drie kinderen geboren. Ze kon haar tijd zelf indelen om er ook voor de kinderen te zijn. In de tussentijd nam ze wel een personeelslid aan om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. 

“Toen deze collega afscheid nam, had ik wel klanten aan mij gebonden die ik graag wilde behouden, aldus Lianne, en heb ik Kim aangenomen. Al drie jaar werken we goed samen.” 

Doorontwikkelen

“Ik ben trots op hetgeen ik opgebouwd heb. Ik hou ervan om te zoeken naar mogelijkheden en dat is goed gelukt. Ik heb altijd de behoefte gehad om groter te groeien, maar een eigen bedrijf geeft ook rompslomp door alle regels en handelingen die eraan verbonden zijn.” 

In de Corona periode voelde Lianne extra de kwetsbaarheid van het ondernemerschap. “Je zaak op slot te moeten doen, alle klanten af bellen en daarnaast wel goed voor je personeel te willen zorgen, maakt het niet makkelijk”, aldus Lianne. “Terugkijkend was dit de minst fijne periode.”

“Ik realiseer me echter dat veel ondernemers nog in veel zwaarder weer zaten dan ik. Het werk en inkomen van mijn man ging gelukkig door. Toen we weer aan de slag mochten, was het fijn dat Kim en ik er weer samen tegen aan konden gaan”

Lianne: “Doordat ik altijd nadenk hoe ik kan doorontwikkelen, ben ik ook weer meer gaan nadenken over mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. 

Al vanaf de middelbare school had ik een droombaan voor ogen. 
Toen heb ik er niets mee gedaan en een andere mooie route gekozen, maar nu begon het toch weer te kriebelen.
Het past bij mij om veranderingen aan te durven gaan.”

“Er zijn zoveel andere dingen in het leven die ook leuk zijn. Het is jammer om die mooie kansen te laten liggen!”

Carrièreswitch 

Een carrièreswitch betekent dat Lianne binnenkort weer in de schoolbanken zit en dat de salon voor het grootste deel de deuren zal sluiten. 

“Het is wel gek om straks geen ondernemer meer te zijn, maar het is ook fijn dat er straks veel voor mij geregeld gaat worden. Nu moet ik in alles mijn eigen keuzes maken. 

Ondanks dat ik het nog naar mijn zin heb in mijn huidige baan, kijk ik enorm uit naar een nieuwe uitdaging.” 

Salon Emma

Vanaf 1 september zullen alle behandelingen (schoonheidsbehandelingen/pedicure/Cryolipolyse) overgenomen worden door Salon Emma. Kim zal daar 24 uur in de week aan het werk zijn. Zij neemt de klanten en expertise mee om continuïteit te bieden. Vanuit een andere werkplek, maar met een vertrouwd gezicht.

 ”In Emma herken ik dezelfde ondernemersgeest die ik heb”, aldus Lianne. “Daarom heb ik haar benaderd of zij interesse had om een deel van de beautysalon over te nemen, zodat zij met haar salon door kan groeien. 
Hier heeft Emma gelukkig positief op gereageerd. Voor klanten is het heel


fijn dat de voorzieningen in het dorp blijven.”

De permanente make-up blijft Lianne zelf doen. “Ik vind het leuk om deze vaardigheid te blijven doen en onderhouden. De salon blijft intact, dus ik kan dit blijven doen aan de Zeisterweg”, zegt Lianne. “Dat de deur van de salon stiekem op een klein kiertje staat, voelt ook als fijn en veilig”, glimlacht Lianne.

Dankbaar 

Lianne geeft aan dankbaar en trots terug te kijken op een mooie tijd met Beautysalon Lianne.

“Ik ben dankbaar dat de klanten al die jaren zo trouw geweest zijn. Daardoor heeft de salon kunnen uitgroeien tot wat het nu is en wat ik nu kan overdragen. Het vertrouwen wat de klanten in mij gehad hebben, is iets wat me dankbaar, trots en ook een beetje stil maakt. 

“Ik kijk met plezier terug op het contact wat ik met klanten had en heb genoten van de wederzijdse interesse.
Mijn drijfveer is: Wat je doet, moet je goed doen! Ik hoop dat de klanten dit ook zo ervaren hebben.”

Agnes IJmker

Afbeelding