Afbeelding
foto: Jo Beunders

Een gezellige Haringparty met een mooie opbrengst!

Ondernemend

WOUDENBERG Donderdag 16 juni vond de vijfde Lions Haringparty plaats bij Schimmel Brasserie 1885. Door het mooie weer stroomde de locatie vol met belangstellenden die nieuwsgierig waren hoe de Hollandse Nieuwe dit jaar zou smaken. En zij werden niet teleurgesteld, want de dames van Visspecialist Hameeteman uit Ouddorp serveerden een heerlijke, volvette haring die door de proevers werd geroemd om de smaak. 

Troubadour Robert verhoogde de sfeer met zijn aanstekelijke muziek en zorgde ervoor dat de aanwezigen werden opgewarmd voor de veiling waarvan de opbrengst dit jaar bestemd was voor ‘Het Tuinhuis’ van Stichting Philadelphia in Woudenberg. Met de opbrengst van de veiling willen zij een hometrainer met fietslabyrint bekostigen. 

Bewoners en begeleiders waren ook aanwezig en na het openingswoord van Lionspresident Jo Beunders legde Margreet van Doorn, vestigingsmanager van ‘Het Tuinhuis’, uit waarom het hebben van een dergelijke hometrainer belangrijk is voor de ontwikkeling van ‘haar’ cliënten. 

Hierna startte veilingmeester Gilbert Bastiaanssen met het veilen van de eerste zogenaamde ‘opwarmkavels’, bestaande uit twee maal vijf Excellente autowasbeurten van ESSO Voskuilen, een drankenpakket van Mitra Scherpenzeel, een barbequepakket van boerderij ‘de Grote Lageweide’ en een diner voor vier personen van Schimmel Brasserie 1885. Door het enthousiasme van de veilingmeester, die het publiek uitstekend wist te bespelen, brachten deze kavels al een zeer mooi bedrag op. Na het veilen van deze kavels bracht tuinarchitect Erik van Gelder een fraai, door hemzelf uitgegeven boek ter veiling in. Een mooie gebaar dat nog eens € 250,00 opbracht. Na een korte pauze werd gestart met het veilen van het vaatje Hollandse Nieuwe volgens de Amerikaanse veiling. Met veel verve probeerde Gilbert Barstiaanssen de aanwezigen te bewegen hun biedkaart op te steken en zo de prijs van het vaatje op te drijven. Met veel hilariteit in de zaal en wat uitspelen van de bieders tegen elkaar, werd het vaatje afgehamerd op een bedrag van € 1.370,00. De gelukkige laatste bieder was dezelfde Erik van Gelder die eerder het fraaie boek ter beschikking had gesteld. Met dit bedrag kon de Lions president een cheque met het mooie bedrag van € 2.750,00 aan de vertegenwoordigers en cliënten van de Stichting overhandigen. Hierna was het tijd om nog een harinkje te happen, een drankje te drinken en gezellig bij te kletsen met de plaatselijke ondernemers. En door het fraaie zomerweer verhuisde men al snel naar het terras waar het nog lang erg gezellig bleef! De organisatie dankt alle sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt en kijkt alweer vooruit naar de nieuwe haring van 2023!