Afbeelding
Marcel Bouwmeester

De DES Winkelier...........Marcel Bouwmeester van Outlet Mannenmode

Ondernemend

Geboren Woudenberger?

Jazeker, de wortels liggen in Woudenberg. Hier opgegroeid, tot in de jaren negentig altijd in Woudenberg gewoond. Tegenwoordig woon ik in de naast gelegen provincie Gelderland in het dorpje Scherpenzeel…..

Waar kunnen we je winkel precies vinden?

Outlet Mannenmode zit aan de Voorstraat nr 8. Een mooie plek zo naast Bakkerij Schimmel en de DA Drogisterij.

Doe je naast bricks ook aan clicks?

We hebben geen webshop, dus de clicks gaan het zo niet worden. Wel zijn we op Facebook te vinden onder: Outlet Mannenmode Woudenberg. Persoonlijk contact heeft onze voorkeur.

Corona heeft jouw winkel er niet onder gekregen. Hoe ben je met die uitdaging omgegaan? 

Het hele Corona gebeuren heeft wel stevig zijn sporen achtergelaten. Winkelen was opeens niet meer vanzelfsprekend. Dat heeft ook op de consument zijn invloed gehad. Er is in de lockdown periode veel op afspraak thuisbezorgd. Nu het weer vrijgegeven is merken we dat juist het persoonlijke contact nog meer gewaardeerd wordt. We zijn blij dat winkelen weer gewoon mag.

Wat vind je het leukste element in je werk?

Het omgaan met mensen, advies geven, en eens iets anders laten zien dan waar ze zelf aan denken. Maar ook een luistert oor kunnen zijn. Juist in een winkel ‘op het dorp’ is dat belangrijk. En er is natuurlijk ook altijd tijd voor een geintje… Het verkopen moet wel leuk blijven.

Hoe laad je je op na je werk?

Het werk zelf doen we met veel plezier en is daardoor leuk en ontspannen om te doen. Natuurlijk zijn er best wel eens momenten dat het even anders gaat, zoals de lockdown/corona regels. Dan is het fijn om thuis in de tuin te zijn of uit te waaien in onze witte Triumph TR4 van 1961.

Welke belangrijkste kernwaarde in jouw leven draag je ook in de winkel uit?

Eerlijk, respect vol, en met vertrouwen met elkaar om gaan. Dit samen met een gezonde dosis humor. Soms is het advies om het niet te doen, meer waard dan een snelle verkoop!

Wat wil je als ondernemer binnen drie jaar bereikt hebben?

Als we terug kijken, en zien dat we hier voor drie maanden in Woudenberg even een winkelruimte opvulden voor tijdelijk, nu zijn we bijna 6 jaar en 4 locaties verder. Hier op de Voorstraat 8 zitten we goed en kunnen er nog wel wat jaren bij. Het wordt zeer op prijs gesteld dat je ook voor mannenmode in Woudenberg terecht kan. We zorgen voor een mooi steeds wisselend aanbod, met voordeelprijzen van bekende merken zoals; State of Art, Meyer, Alan Red, Gant, DNR, Bailyes, Blue Fields, Schiesser.

Welk advies heb je voor beginnende winkeliers?

Doe waar je goed in bent en doe het met plezier! Maar let wel goed op de (vaste) kosten kant. De lockdown periode heeft goed duidelijk gemaakt dat er zo maar van alles anders kan lopen dan voorzien.

Welke verandering in het winkelgebied van Woudenberg zou jij wenselijk vinden?

Gebruik de kracht van ons mooie dorp. Ga niet steeds iets nieuws verzinnen om het ‘gezellig’ te maken. We hebben mooie winkels en goede ondernemers, geef ze de ruimte om hun ‘ding’ te doen. Dat doen ze graag en met veel inzet. Daar hebben het winkelgebied, de inwoners en de toeristen alleen maar profijt van.

Wat zou de detailhandel zelf moeten doen om ook in de toekomst relevant te blijven?

Blijf betrokken bij je publiek, en maak het verschil met je product, service en kennis.

Hoe ziet jouw extra stapje in service eruit?

Ik wil het niet als extra aanmerken maar het kan in kleine dingen zitten, net even die stropdas knopen, of even een drukker aan een jas zetten ook al is die niet meer nieuw. Of even wat op zicht meegeven, kunnen ze gewoon thuis passen. Dat laatste is echt een kenmerk van winkelen op het dorp!

Wat is het mooiste compliment dat je ooit van een klant kreeg?

Het gaat niet om het mooiste compliment, wel horen we vaak dat ze goed en aardig zijn geholpen. En als je dan zelfs uit Zeeland klanten krijgt die speciaal naar Woudenberg komen, dan denk ik dat we goed doen.

Als je opnieuw een winkel zou beginnen maar dan in een ander product, wat zou dat dan zijn?

Geen idee, daar heb ik nog niet over na gedacht.

Wat zou je tenslotte nog kwijt willen aan de lezers?

Voor een gezellig en gezond en vitaal dorp hebben we elkaar nodig. Dat geldt voor de(sport)verenigingen en winkeliers en bedrijven in Woudenberg. Dus Koop Lokaal! Welkom in Woudenberg!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding