Het team van La Piazza met links Jewas Salah
Het team van La Piazza met links Jewas Salah Let Op

La Piazza steunt Limburg

Ondernemend


Woudenberg - Jewas Salah werd gegrepen door de beelden van de overstromingen in Limburg; ‘Je denkt, dat gebeurt ons niet. Maar als je de televisiebeelden ziet, besef je dat het ons ook maar zo kan overkomen. Het benauwde mij, het greep me aan’.

‘Vijfentwintig jaar geleden stapten we hier met ons gezin op de Poort uit de bus. We waren gevlucht uit Koerdistan, Irak. We werden ontvangen op het gemeentehuis en zijn goed opgevangen door de Woudenbergse bevolking. Kregen hulp uit alle hoeken. Hulp die de door watersnood getroffen bevolking in Limburg ook goed kan gebruiken. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Van elke bestelling via de site die wordt afgehaald of bezorgd en voor elke gereserveerde tafel doneer ik een bedrag aan Giro 777’. 
Salah is een echte horecaman. Na zijn middelbare school doorliep hij een horecaopleiding in Amersfoort. Na wat omzwervingen streek hij eind vorig jaar neer op de plek waar hij vijfentwintig jaar geleden uit de bus stapte.

Op het Poortplein opende hij mediterraans restaurant La Piazza. ‘In het begin waren de mensen wat afwachtend. Nu merk je dat het publiek ons steeds beter weet te vinden. Klanten komen terug en door mond-op-mondreclame zien we veel nieuwe bezoekers. Woudenbergers, ja, maar ook toeristen van de campings of mensen die langs fietsen. 

Tussen twaalf en twee verzorgen we de lunch. Gasten bezoeken ons terras voor een drankje of een snelle hap. ’s Avonds zijn de pizza’s natuurlijk populair. Maar ook de huisgemaakte gyros doet het goed. We hebben een uitgebreide mediterraanse kaart, met veel Griekse en Italiaanse gerechten. We bezorgen aan huis, maar mensen kunnen ook komen afhalen, of een tafeltje reserveren op het terras of in het restaurant.

We zijn zeven dagen in de week open. Van twaalf uur ‘s middags tot tien uur ’s avonds. Vorig jaar had ik corona. De vakantie is er toen bij in geschoten. Ook dit jaar zit dat er niet in. Dat weet je als je een eigen zaak hebt. 

Ik heb een mooi vak. Doe de planning, de inkoop, sta in de keuken, maak een praatje aan een tafel en als het nodig is spring ik bij in de spoelkeuken. Het is een mooie uitdaging om samen met mijn team te proberen om het onze bezoekers zo goed mogelijk naar hun zin te maken’.

Horecaman gegrepen door overstromingen

                  DEZE FOTO IS NIET JUIST!