De nieuwe eigenaren Jing en Yapeng Zhang
De nieuwe eigenaren Jing en Yapeng Zhang / foto: Agnes Blok

De nieuwe eigenaar restaurant Hong Kong opent sushibar

Ondernemend

Woudenberg – Het Woudenbergse Chinees restaurant Hong Kong heeft sinds enkele weken een nieuwe eigenaar. De oplettende voorbijganger heeft al opgemerkt dat er nu naast de Chinees Indische menukaart ook een sushibar in het restaurant gemaakt is.

Op een warme middag in juni ben ik in gesprek met Jing en Yapeng Zhang ( in het Nederlands Joyce en Jaap Zhang), de nieuwe eigenaren van het Chinees restaurant Hong Kong. Zij hebben beiden al 5 en 10 jaar ervaring in de horeca en hebben er veel zin in om in Woudenberg het Chinese restaurant voort te zetten. Chinees restaurant Hong Kong is ongeveer 50 jaar te vinden aan de Voorstraat in Woudenberg. De naam Hong Kong is ontstaan doordat de eerste eigenaar uit Hong Kong kwam, en nu de 6e eigenaar de zaak overneemt blijft de naam nog altijd hetzelfde.

Sushi bij Hong Kong

Met de nieuwe eigenaar zijn er ook wat veranderingen op de menukaart aangebracht. In het restaurant is een hele nieuwe sushibar gemaakt. Als er een bestelling voor sushi is, wordt de sushi gemaakt met verse ingrediënten, dus kwaliteit staat hoog in het vaandel bij het restaurant. Het is al mogelijk om vanaf 1 of 2 personen sushi te bestellen. Tijdens het gesprek werd mij deze heerlijke sushi ook aangeboden, sushi met zalm, garnalen en kip, geserveerd met sojasaus, maar het kan ook besteld worden met gember of wasabisaus. Het is zeker een aanrader om het eens te proberen.

Bubble tea

In de komende weken worden er verschillende soorten bubble tea aan de kaart toegevoegd. Bubble tea is op het moment alleen verkrijgbaar in de grote steden van Nederland en is daar erg populair. Daarom vinden Jing en Yapeng het leuk om deze gezonde tea, die bereid wordt met vers fruit, te introduceren in Woudenberg. De bubble tea bestaat uit thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaparels, gemaakt van cassave. Bubble tea wordt geserveerd in een glas of een plastic meeneembeker.

Op mijn vraag of een nieuwe kok ook nieuwe recepten betekent voor het chinees restaurant, gaf Yapeng aan dat de recepten blijven zoals de Woudenbergers het gewend zijn. Als duidelijk wordt wat de smaak is van de Woudenbergers, zal de kok mogelijk wat nieuwe gerechten aan de menukaart toevoegen.

Specialiteit

De laatste maanden zijn er veel menu’s afgehaald. Met de uitbreiding van de menukaart, is dat ook de komende tijd zeker weer mogelijk. Het restaurant is nu weer open om gasten te ontvangen. Jing en Yapeng zien er naar uit om de komende tijd veel Woudenbergers in hun restaurant te mogen ontvangen. Een echte specialiteit voor restaurant Hong Kong is Ti pan, maar ook de poke bowl is een heerlijk vers gerecht wat het proberen waard is. Voor catering zijn er ook heel veel mogelijkheden. De Chinese maaltijden, maar ook voor sushi kan het restaurant een maaltijd verzorgen op locatie. Tot voor kort was het alleen mogelijk om telefonisch je bestelling door te geven of naar het afhaalpunt te gaan en daar je bestelling door te geven. Restaurant Hong Kong heeft nu een eigen website. Via deze website is het mogelijk om de bestelling door te geven. Bij afhalen staat de bestelling dan klaar, maar ook thuisbezorging behoort tot de mogelijkheden. Jing en Yapeng verwelkomen u de komende tijd graag in het restaurant.
Restaurant Hong Kong, Voorstraat 25, 033-2862269 www.hongkong-woudenberg.nl