Het team van Ewijk Grafstenen
Het team van Ewijk Grafstenen

Nieuwe locatie voor Ewijk Grafstenen

Ondernemend

WOUDENBERG Vanuit hun grote liefde voor natuursteen richtten Frans en Helma van Ewijk in 2009 het bedrijf Ewijk Grafstenen op. Vanwege groei en ruimtegebrek verhuisde eind 2019 het bedrijf, waar het op de nieuwe locatie nóg uitgebreider kan helpen en begeleiden op de weg naar een mooi, persoonlijk grafmonument.

Frans en Helma hebben niet alleen hart voor natuursteen, maar ook voor mensen. Juist op een belangrijk moment in het leven waarop je moet nadenken over een grafmonument dat bij een overleden geliefde past, willen zij er zijn om mee te denken en het te maken. Tegenwoordig werken ze op hun nieuwe stek, net over de grens met Woudenberg op Stationsweg 419. Dat biedt vele voordelen, vertellen ze. “In onze grote showroom kunnen we veel meer laten zien van wat we kunnen maken. Bovendien hebben we buiten nog veel ruimte om een showtuin in te richten, wat we op termijn ook zeker willen doen.” Verder profiteren bezoekers al direct bij aankomst van de ruime parkeergelegenheid. “Niet alleen zijn zij hier van harte welkom, desgewenst kom ik ook bij mensen aan huis om hun wensen te bespreken”, vult Frans aan. We werken wel op afspraak, niet alleen vanwege de COVID-19 regels, maar ook omdat we dan alle tijd hebben ingepland om rustig alles te kunnen bespreken. Tijdens het gesprek wordt er een voorbeeld op de computer gemaakt in 3D, zodat de klant al direct een goed beeld krijgt van hoe het gaat worden.

Elke wens vervuld

De mogelijkheden zijn heel divers. Van een eenvoudig tot een modern en/of exclusief grafmonument. Van ruwe, grove natuursteen tot mat of gepolijst graniet. De materiaalkeuze is zelfs nog veel breder, daaronder kan bijvoorbeeld ook glas of roestvrijstaal vallen. Een ander mooi voorbeeld is het steeds populairder wordende cortenstaal met de mooie roodbruine roestkleur. Alles is dus mogelijk, waarbij het steeds draait om de klantwens. Naast het ontwerpen en plaatsen van nieuwe grafstenen verzorgen wij het afhalen van grafstenen bij overlijden en het bijplaatsen van de tekst op de grafsteen.
Daarnaast kan men ook op ons een beroep doen voor het onderhoud en renovatie van oudere grafstenen. Ewijk Grafstenen is behalve in de Utrechtse Heuvelrug in een groter gebied bekend. Zo wordt er bijvoorbeeld veel in de omgeving van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geplaatst; de reclame gaat van mond tot mond.

Dat alles mogelijk is, danken Frans en Helma ook aan het fantastische team waarmee ze Ewijk Grafstenen vormen. "We doen het echt als team en zijn trots op onze goede onderlinge samenwerking. Zowel de mensen op kantoor, als de plaatsingsdienst zijn zeer betrokken. Wij vinden het belangrijk dat we dit allemaal kunnen doen, want een grafmonument is een persoonlijke herinneringsplek. Mensen hebben daar steun aan in hun rouwverwerking en wij vinden het een dankbare taak dat we daar veel in kunnen betekenen.”

De bedrijfshuisvesting van Ewijk Grafstenen