Albert Heijn
Albert Heijn / foto: redactie

Albert Heijn tweede helft van het jaar verbouwd

Ondernemend

WOUDENBERG – De bestaande Albert Heijn wordt in de tweede helft van dit jaar verbouwd. ‘Maar hoe zit dat dan met de bouwplannen voor een nieuwe Albert Heijn?’ vroeg Marco van de Hoef, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, zich af. Hij wilde ook weten of de gemeente de laatste tijd nog contact heeft gehad met de Van de Tweelgroep, de eigenaar van de Albert Heijn.

Gerard van de Tweel wil graag een nieuwe winkel bouwen. Hij liet onder meer een inspiratiegids voor Kostverloren opstellen. De gemeenteraad worstelde met die gids.

‘Ik hoor geen positieve signalen,’ zei Van de Hoef. ‘Heeft de gemeente contact gehad met van de Tweel? Zijn er problemen? Staat de gemeente of de eigenaar in de wachtstand? Hoe zit het met de vergunningen?’

Wethouder Vlam legde uit dat de bestaande Albert Heijn inderdaad verbouwd zal worden. Dat is echter geen teken dat er geen nieuwe winkel gebouwd zal worden. Albert Heijn moet van het moederconcern aan bepaalde voorwaarden in de winkel voldoen. Dat wordt de komende tijd voor elkaar gemaakt.

Vlam gaf toe dat ze nog geen contact had Gerard van de Tweel gehad had nadat de gemeenteraad de inspiratiegids had aangenomen. ‘Maar die afspraak is gemaakt. We gaan binnenkort om de tafel. Er is voldoende aandacht voor de nieuwe locatie.’

Ze verklaarde dat op dit moment enkele onderzoeken lopen. De uitslagen zullen worden aangeleverd. De gemeente zal die resultaten toetsen.

Marco van de Hoef vroeg de wethouder of er een stip op de horizon is, zodat de ondernemer weet wanneer hij eventueel mogelijkerwijs kan gaan bouwen.

Wethouder Vlam antwoordde dat in de tweede helft van het jaar de gemeenteraad zich over de plannen zal kunnen buigen. Op de plek van de huidige Albert Heijn moeten winkels met woningen er boven verrijzen.