Afbeelding

Fotograferen is mijn liefde en mijn leven

Ondernemend

Woudenberg Joke Troost van Precious People Fotografie is veelzijdig fotograaf en inspireert andere fotografen bij hun bedrijfsvoering.

Fotograferen was altijd al een hobby van Joke Troost. Inmiddels heeft ze onder andere als professioneel newbornfotograaf verschillende internationale awards gewonnen, heeft ze een fotostudio aan huis en coacht ze andere fotografen bij hun marketing.

Van hobby naar professioneel fotograaf

De omslag om van fotografie haar beroep te maken, kwam 7 jaar geleden met de komst van haar oudste zoon.
"Ik fotografeerde mijn zoontje suf," lacht Joke. "Ondanks dat de camera op een automatische stand stond, vond mijn omgeving de foto's prachtig."

Nadat Joke ook foto's mocht maken van haar pasgeboren nichtje, werd ze geraakt door de intimiteit van de fotoshoot. Ze besloot trainingen en cursussen te volgen om zich te bekwamen in de fotografie.

Inmiddels heeft Joke zich ontwikkeld tot een professioneel fotograaf. Een aantal van haar newbornfoto's zijn zelfs gekozen voor verschillende internationale wedstrijden en beloond met een award.
Kenmerkend voor de stijl van haar foto's zijn de lichte, frisse en pastelkleurige tinten met een dromerige touch.

Kostbare momenten

Naast newbornfotograaf legt Joke ook huwelijken vast op beeld.
"Ook bij een bruiloft staat intimiteit centraal", zegt Joke. "Als fotograaf maak ik het hele proces van de dag mee, van het aantrekken van de trouwjurk tot de laatste dans van de avond.
Ik ben de enige die alles van de dag meemaakt. De tranen van de bruid, de kus of de emoties van de ouders. Aan mij de eer om deze kostbare momenten vast te leggen".

Dit verklaart ook de naam 'Precious People Fotografie'. Joke is in staat om aan te voelen wat mensen nodig hebben om zichzelf te zijn tijdens de shoot om zo hun meest kostbare momenten vast te leggen.

Stichting Still Fotografie

Zo is Joke ook fotograaf voor 'Sichting Still Fotografie'. Deze stichting maakt kosteloos een fotoreportage van ernstig zieke of overleden kindjes of baby's.
"Zo bijzonder om heel dicht bij het verdriet van ouders te mogen komen en met mijn foto's iets van troost te kunnen bieden." zegt Joke dankbaar.

Marketing voor fotografen

Naast actief fotograaf coacht Joke andere fotografen op het gebied van marketing. Via haar succesvolle Facebook community worden er tips en tricks gedeeld en geeft Joke webinars en trainingen om fotografen te leren hoe ze zichzelf in de markt kunnen zetten of hun bedrijf weer een boost te geven.
"Ik ben dagelijks druk met dit onderdeel van mijn werk. Ik coach fotografen op directe wijze. Sommige fotografen hebben bij wijze van een schop onder de kont nodig om tot actie in hun bedrijfsvoering te komen en zichzelf goed in de markt te zetten."

Dat Joke ambitieus, creatief en innovatief is, blijkt wel uit het feit dat toen ze in 2019 in Woudenberg kwam wonen, ze gelijk een groep voor vrouwelijke ondernemers oprichtte. "Het doel is om met elkaar te sparren en elkaar te versterken vanuit gedeelde kennis. Als ondernemer ben je soms best alleen, terwijl het zo waardevol is om elkaar te inspireren. 'Powervrouwen Utrechtse Heuvelrug' draagt hieraan bij.

Gezinsvrouw

Naast fotograaf en ondernemer vindt Joke zich boven dit alles een gezinsvrouw. "Ik heb drie jonge kinderen, die ik veel tijd, liefde en aandacht geef. Daarnaast ben ik dankbaar dat mijn man mij steunt in alles wat ik doe, en mij soms ook een halt toeroept als mijn creativiteit op hol slaat. Dat zorgt voor een goede balans tussen werk en privé.

Voor verdere informatie:
www.preciouspeoplefotografie.nl
Studio Precious People Fotografie:
John F. Kennedylaan 51 Woudenberg

Foto: Precious People Fotografie