Afbeelding
foto: Niels Wolterink

Aannemersbedrijf de Muijnck enHDM Metaaldesign op nieuw adres

Ondernemend

WOUDENBERG Sinds 1 december huizen het aannemersbedrijf van vader Bram en het metaalbewerkingsbedrijf van zijn zoon Herman onder een nieuw dak. Het bedrijfspand dat aan de Parallelweg 17 verrees, is van eigen fabricaat. De ruime behuizing stelt beide bedrijven nog beter in staat om hun ambachtelijke service snel en op maat te leveren.

Fris en strak, zo oogt het bedrijfspand van een tevreden vader en zoon. Zowel de twee grote overhead deuren voor respectievelijk het aannemers- en het metaalbewerkingsbedrijf, zijn prominent aanwezig in de voorgevel. “Zo hebben de vrachtwagens die ons bevoorraden of die met materiaal uitrijden, direct toegang tot onze bedrijven”, zegt Herman de Muijnck. Als metaalbewerker is hij met andere diensten bezig dan zijn bouwende en renoverende vader. Herman maakt voor zijn klanten onder meer stalen deuren, hekwerken, tuinhaarden, stalen onderstellen voor tafels met een stijlvolle industriële look en nog veel meer dat met huis of tuin van zijn klanten te maken heeft.

Maar, vult Herman aan, er is zeker ook sprake van aanvulling. Daar zit hem dan ook weer een van de voordelen van de nieuwe huisvesting. Herman: “Het is ontzettend handig dat als ik bijvoorbeeld aan een tafel werk, ik even een deur verder een tafelblad kan laten maken en zodoende snel en zonder veel moeite een compleet product kan afleveren.” Bram bevestigt dat, hoewel hij samen met zijn zeven vaste collega’s als aannemer andere werkzaamheden uitvoert, er ook synergie is en daar profiteert hij in het nieuwe pand van. “In feite kun je zeggen dat ik daardoor metaal en Herman hout in huis heeft.”

Veelzijdig vakmanschap

Veelzijdig vakmanschap is de verklaring voor een gevulde opdrachtenportefeuille, die voor dit jaar al bijna vol zit. “We proberen zo allround mogelijk te zijn en we combineren specifieke ambachtelijke werkzaamheden in de vorm van verbouwingen en renovaties en af en toe een nieuwbouw project”, zegt Bram.

” Flexibiliteit en expertise met betrekking tot aanpassingen aan bestaand onroerend goed, zijn kenmerkend voor de Muijnck. Hij zette die expertise onlangs nog in bij de renovatie van het gemeentehuis. Al die kennis, kunde en toewijding zit ook in Parallelweg 17, dat voor de toekomst is gebouwd. Bram: “We hebben dit pand compleet geïsoleerd en het heeft zodoende isolatiewaarden die vergelijkbaar zijn met duurzame woningen met een A-label. Daardoor kunnen we beperkt stoken en bovendien doen we dat gasloos. We staan dus op de toekomst voorgesorteerd.” En duurzaamheid betekent ook nog iets anders, voegt Herman toe. “Het gaat ons ook om duurzame klantrelaties. Daarom werken wij ambachtelijk, met de handen, maar ook met machines om zo steeds te maken wat onze klanten wensen.”