Alka-assortiment
Alka-assortiment DA

DA voor goed advies over verzorgingsproducten en meer

Ondernemend

WOUDENBERG Voor een goed advies over verzorgingsproducten, zelfzorggeneesmiddelen of een heerlijke geur kunt u al jaren terecht op de Voorstraat bij Da Drogisterij Parfumerie en schoonheidssalon Woudenberg.

DA is door het CBD gecertificeerd en staat met 3 gediplomeerde drogisten en 3 schoonheidsspecialistes voor u klaar. Onze winkel valt onder de essentiële winkels waardoor wij u ook in deze “bijzondere” tijd kunnen voorzien van het beste advies voor uw gezondheid. Hoe blijf je in deze periode gezond? Het slikken van vitamine D is natuurlijk een mooi begin, maar ons lichaam heeft meer nodig dan alleen de zon in een tabletje. Welvaartsziekten: we horen er steeds vaker over.

Honderdduizenden Nederlanders hebben last van een of meerdere chronische gezondheidsklachten. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat onze levensstijl vaak de oorzaak is, want een ongezond eetpatroon en een teveel aan stress zorgen voor verzuring.

Steeds ongezonder

Onze westerse levensstijl heeft ons veel goeds gebracht. Maar zo langzamerhand zijn onze leefgewoontes wel steeds ongezonder geworden. We eten veel dierlijke eiwitten, suikers en vetten. We drinken alcohol, koffie en frisdrank. We gebruiken medicijnen. We staan bloot aan straling en luchtverontreiniging. En daarbovenop komt in de meeste gevallen ook nog een fikse portie stress. Al deze invloeden hebben een effect op het lichaam: ze ontregelen de zuurbalans.

De verzuring neemt toe

Door een verkeerde voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting komen er in ons lichaam zure afvalstoffen vrij. Om de zuurgraad van het bloed constant te houden, voert uw lichaam die zuren af. Maar wanneer de hoeveelheid afvalzuren te groot wordt, lukt dat niet meer. De zuurresten worden dan opgeslagen in weefsels en gewrichten. Afhankelijk van erfelijkheid en levensstijl kan die verzuring op den duur leiden tot het ontstaan van chronische aandoeningen.

Actief ontzuren helpt!

Naarmate we ouder worden, neemt de verzuring steeds meer toe. En daarmee stijgt de kans op het krijgen van een welvaartsziekte. Om die chronische klachten tegen te gaan moet u uw lichaam dagelijks actief gaan ontzuren. Door elke dag basisch water te drinken, extrabicarbonaten te slikken, ontzurende baden te nemen en ontzurende kruidenthee te drinken worden de opgebouwde zuurresten geneutraliseerd, afgebroken, opgelost en afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk basische voeding te eten, zoals groenten, fruit en kiemgrassen. Het resultaat van deze 'way of life' mag er zijn: een ontzuurd lichaam is minder vatbaar voor welvaartsziektes en heeft meer energie.

AlkaVitae®: specialist in ontzuren

Welke aanpak de beste is, hangt af van de mate waarin u verzuurd bent en de klachten die u heeft. Bij de vakdrogist, DA Drogist Woudenberg kunt u advies krijgen.