Koop haarproducten bij uw kapper
Koop haarproducten bij uw kapper

Onze kappers: wij willen wel, maar mogen niet

Ondernemend

Clarck’s Haarmode, Tonys Barbershop, Body & HairShop, Kapsalon Petit Maison en Greet’s Hairline willen graag gezamenlijk een positief geluid laten horen in Woudenberg. Dat ze strijdvaardig elke dag uitkijken naar het moment dat ook zij open mogen en u kunnen verwelkomen. Want ze willen graag, maar mogen niet.

Dicht is ook echt dicht

Waar onze horeca bedrijven nog de mogelijkheden hebben om afhaalmogelijkheden te verzorgen om zo de financiële pijn wat te verzachten, staan onze kappers eigenlijk volledig in de kou. En hoewel het onmogelijk is voor ons om de duivelse dilemma’s in Den Haag op te lossen, rijst wel de vraag of je haren kunnen laten knippen niet tot een eerste levensbehoefte behoort.

Investeringen al gedaan

Toen in maart de corona uitbrak, hebben onze kappers direct allerlei maatregelen genomen om ons op een veilige manier te kunnen blijven knippen. Deze investeringen zijn wel betaald, maar zeker niet terug verdiend.

Toch kwam er een periode waarin volledige sluiting een feit werd. Hierna volgde een paar weken waarin ze weer open mochten, zelfs met verruimde openingstijden. Om vooral iedereen de mogelijkheid te kunnen bieden er weer verzorgd bij te laten lopen. Nu blijkt dat deze periode funest is geweest voor het krijgen van steun van de overheid. Door in een korte periode teveel omzet te hebben gedraaid, valt het omzetverlies te laag uit om aanspraak te kunnen maken op 1 van de regelingen die de overheid heeft ingesteld.

Tegemoetkomingen regering niet geknipt voor kappers

Regelingen waarbij een gedeelte van de kosten van personeel wordt vergoed, niet alles. En hoewel de kosten van het personeel vaak de hoogste kosten zijn, zijn dit niet de enige kosten in een kapsalon. Wat te denken van de huur van het pand, gas, water en licht en het inkomen van de eigenaar zelf. Genoeg redenen om 's nachts wakker van de liggen.

Geduld hebben of........

Niemand heeft in kunnen schatten dat naar de kapper kunnen gaan, iets zou kunnen worden om naar uit te kijken. Hoe blij je weer zou kunnen worden van een kort koppie. Linda, Tony, Irene, Mineke en Greet staan te springen om ons weer te voorzien van een goed geknipte coupe. En ze wachten op ons tot het moment dat het weer mag. En wat doet u? Wacht u ook op dat moment? Of laat u zich verleiden tot een “illegale” knipbeurt?

Samen sterk

Namens de inwoners van Woudenberg zou ik willen zeggen: Beste Linda, Tony, Irene, Mineke en Greet, Wij willen ook graag, wij mogen ook niet, maar we blijven trouw aan jullie. Het licht gloort aan de horizon. Hou vol en hopelijk tot gauw!

We kunnen niet wachten op dit moment