Ilse van Veldhuizen van Brouwer Wonen
Ilse van Veldhuizen van Brouwer Wonen Foto: Exitum

Brouwer Wonen geeft advies aan huis tijdens lockdown

Ondernemend

WOUDENBERG Voor veel Woudenbergse winkeliers betekent de landelijke lockdown dat zij hun zaak noodgedwongen hebben gesloten. Opvallend is dat ondernemers actief naar wegen zoeken om klanten toch van dienst te kunnen zijn.

Zo heeft Brouwer Wonen in de Dorpsstraat zijn advies aan huis uitgebreid. “Dat deden we al, naast advies in de showroom, maar nu bieden we nog meer mogelijkheden thuis. Ook in de avonduren”, vertelt verkoopadviseur Ilse van Veldhuizen.

Zo’n thuisadvies begint met een gesprek – meestal per telefoon maar ook via videobellen – om de wensen van de klant in kaart te brengen.

Zoekt deze een nieuwe vloer, nieuwe raambekleding of moet er een nieuwbouwwoning helemaal worden gestoffeerd? “Veel klanten weten globaal wel wat ze willen en hebben voorbeelden en plaatjes die ze laten zien.

Met hun input zoeken wij een selectie stalen erbij en nemen deze mee bij het bezoek.

Vaak zit daar de gordijnstof of vloer van hun voorkeur bij, maar het kan ook zijn dat we ter plekke op andere ideeën komen. Dan halen we gewoon een paar andere stalen op”, aldus Ilse. Vanzelfsprekend vindt ieder bezoek aan huis plaats binnen de geldende regels.

Naast thuisadvies bestaat er ook de mogelijkheid van video-advies. Op een afgesproken tijdstip ontmoeten klant en Brouwer-adviseur elkaar via bijvoorbeeld een Teams- of Zoom-sessie. Zo’n gesprek biedt de mogelijkheid om stoffen en stalen uit de showroom erbij te pakken en via de camera te laten zien.

Ilse van Veldhuizen: “Na zo’n gesprek kunnen we alvast een plan met offerte maken en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om de geselecteerde stalen even te bezorgen. Zodat men ze thuis even kan zien en met het bestaande interieur kan matchen.”

Inspiratie opdoen

Sommige klanten wandelen af en toe door de showroom van Brouwer zonder concreet doel. "Die willen gewoon even inspiratie opdoen, kijken wat er om dit moment actueel is op interieurgebied.” Ook dit is momenteel natuurlijk niet mogelijk, maar Brouwer biedt wél een online alternatief. "We hebben de afgelopen tijd het portfolio op onze website sterk uitgebreid. Per merk kan men nu door veel meer foto's bladeren en kijken wat er allemaal nieuw in de collectie is. Ook dit portfolio helpt klanten om alvast een indruk op te doen of een offerte op te vragen. Zeker mensen die verhuizen, bijvoorbeeld naar de wijk Hoevelaar, willen alvast hun interieur samenstellen”, vertelt Ilse.

Naast thuisadvies ook de mogelijkheid van video-advies.