André en Jeroen Nap
André en Jeroen Nap / foto: ABI

ABI is expert op het gebied van banden- en autoservice

Ondernemend

WOUDENBERG Auto Banden Import is in 1966 in Veenendaal begonnen, kortweg heet het bedrijf ABI. Het bedrijf groeit in de loop der jaren uit tot expert op het gebied van banden- en autoservice. In 1989 wordt Profile Tyrecenter opgericht als een coöperatieve vereniging die specialisten in banden samen wil brengen onder een gemeenschappelijke vlag. ABI Veenendaal sluit zich als één van de eerste bandenspecialisten aan bij Profile.

In 1990 breiden zij uit door een vestiging in Woudenberg op te zetten. Eén van de belangrijkste kenmerken van Woudenberg is het bandenhotel. Een hotel waar de winter - en zomerbanden van de ABI zijn opgeslagen. De ABI heeft de laatste jaren een verdere groei doorgemaakt. Het bedrijf is zich naast banden meer gaan richten op het zijn van de allround autospecialist. In 2008, 2009, 2010 en 2011 krijgt ABI de eerste prijs van Profile vanwege zijn expertise en mag zich hiermee met recht hyperspecialist noemen.

André en Jeroen Nap

Recent is de ABI een echt familiebedrijf geworden. De directie is in handen gekomen van twee generaties Nap. De oudste van de twee, André, begon op 19-jarige leeftijd met werken als monteur bij de ABI. Na een tijdje in de werkplaats gewerkt te hebben kreeg hij de kans de ABI over te nemen. Zoon Jeroen volgde een andere route. "Eigenlijk ben ik begonnen als autopoetser, gewoon als bijbaantje. Al vrij snel had ik in de gaten dat ik meer uit mijn werk wilde halen. Mijn ouders hebben me de kans geboden de IVA in Driebergen te volgen. Hier leerde ik ook de zakelijke en management kant van de autobranche kennen. Na mijn opleiding heb ik op elke positie binnen de ABI gewerkt. Van receptie tot bandenmonteur, van pechhulp tot magazijn, van autopoetser tot het opzetten van een vestiging in Amersfoort."

Regiofunctie

Vestiging Amersfoort is recent verkocht. De ABI kiest hiermee bewust voor een regiofunctie voor de onderneming. Drie vestigingen: Woudenberg, Bennekom en Veenendaal. Met deze vestigingen is de ABI in staat om alle facetten die een moderne autogarage in zich zou moet hebben te dekken. Een glasgarage, de 24/7 pechservice, het kalibreren van camera's, het bandenhotel, de truckservice, APK-keuringen en nog veel meer. Elk type autorijder kan bij de ABI terecht en daarmee is de ABI een toonaangevend bedrijf met een belangrijke regiofunctie.

Nieuw concept

Op de gevel van de ABI zie je een aantal rode logo's met specialistische functies. Binnenkort zal er een nieuw logo op de gevel van de ABI prijken. Vanaf 1 januari 2021 komt er naast de rode, een groen logo bij! We kunnen hier nu nog niet teveel over vertellen. Met dit nieuwe concept blijven ABI en Profile in de toekomst investeren.

"Eigenlijk ben ik begonnen als autopoetser"