Eigenaar Reinier Klein van Bloemin
Eigenaar Reinier Klein van Bloemin / foto: Andrea Druijff

Bloemin al meer dan 35 jaar een Woudenbergs begrip

Ondernemend

WOUDENBERG Bloemin Hoveniers is al meer dan 35 jaar een Woudenbergs begrip en dat geeft aan hoeveel ervaring het bedrijf heeft in het aanleggen en onderhouden van duurzame tuinen die naadloos aansluiten bij de omgeving en zorgen voor jarenlang plezier en ontspanning.

Eigenaar Reinier Klein vertelt dan ook trots in zijn kantoor aan huis, waar hij zijn klanten op afspraak ontvangt, dat hij samen met zijn team veel tuinen in en om Woudenberg mag inrichten en onderhouden. In het verleden is het begonnen met het tuincentrum en hoveniersbedrijf aan de Slappedel in Woudenberg, dat hij samen met een partner heeft overgenomen.

Na 10 jaar dit bedrijf samen te hebben gerund kwam in 2009 het besluit om alleen door te gaan als Hoveniersbedrijf Bloemin.

Het bedrijf is van veel markten thuis, maar het belangrijkste is dat er gewerkt wordt vanuit vertrouwen en dat de klant wordt ontzorgd. Zo heeft Bloemin bijvoorbeeld onderhoudscontracten waardoor er voor een vast en betaalbaar bedrag gezorgd wordt dat de tuin altijd goed onderhouden blijft. Daarmee zijn bijvoorbeeld ook veel ouderen in Woudenberg geholpen.

Daarnaast komt Reinier natuurlijk ook op afspraak aan huis wanneer dit makkelijker is. Ongeveer 75% van de klanten van Bloemin komt uit Woudenberg. Reinier vindt het belangrijk om als Woudenbergs bedrijf aan het werk te zijn in Woudenberg. Het voordeel daarbij is dat veel mensen in het dorp elkaar kennen en als zij tevreden klanten zijn, zij hun ervaringen ook zullen delen met buren, kennissen en vrienden.

Naast de particulieren tuinen zorgt Bloemin ook voor het onderhoud bij bijvoorbeeld Restaurant Ribhouse Texas, de Weistaar, de Pyramide, Omnia Wonen en verschillende sportverenigingen.

In het tuincentrum destijds verkocht Reinier al kerstbomen, maar bij het stoppen van het tuincentrum kriebelde het bij hem en wilde hij toch kerstbomen kunnen blijven kopen. Gelukkig mag hij bij Esso Voskuilen in Woudenberg jaarlijks zijn kerstbomen aanbieden en verkopen. Reinier geeft aan dat het verkopen van de kerstbomen voor hem iets is waar hij ieder jaar naar uitkijkt. Het is altijd een gezellige periode en een mooi sociaal contactmoment met klanten.

Voor bedrijven en openbare instellingen worden alle bomen geïmpregneerd voor de brandveiligheid. Dit is een verplichting vanuit de overheid en daarom wordt er ook bij zijn kerstbomen een certificaat meegeleverd.

Daarnaast kunnen alle kerstbomen worden gereed gemaakt worden met een easyfix-boorgat, waardoor de kerstboom gemakkelijk kan worden opgezet en mooi blijft tijdens de periode dat hij in de woonkamer staat.

Naast het sociale aspect bij het verkopen van kerstbomen sponsort Reinier verschillende sportverenigingen en zit hij in het bestuur van het oranje comité. Hij vindt het belangrijk te weten wat er speelt in Woudenberg, de socialiteit en om sportverenigingen en -activiteiten te ondersteunen, waardoor er veel mensen van kunnen genieten.

Omdat we dit jaar wel wat gezelligheid in huis kunnen gebruiken start Bloemin op vrijdag 27 november 2020 met de verkoop van de kerstbomen en ook dit jaar weer op de vertrouwde plek bij Esso Voskuilen.

Bloemin heeft kerstbomen in alle soorten en maten en als service worden de kerstbomen binnen 10 km gratis thuisbezorgd.

Bloemin, met de eigenaar Reinier, een breed georiënteerd hoveniersbedrijf met een hart voor Woudenberg en haar inwoners waar u onder meer terecht kunt voor het laten ontwerpen van de tuin, tuinaanleg, onderhoud en boomverzorging.

We kunnen wel wat gezelligheid gebruiken tijdens de feestdagen