Jan Bessemninders (CDA)
Jan Bessemninders (CDA) Agnes Vendrig

Column: Jan Bessemninders (CDA)

Column

Op naar een nieuwe traditie!

Het mag volgens mij nog net: u een gezond en gelukkig 2023 toewensen! En hoewel terugkijken eerder iets is voor december dan voor de maand januari, pak ik toch even de ruimte voor een korte terugblik op de succesvolle jaarwisseling in ons dorp.

Met de nare ervaringen van Oud en Nieuw 2021-2022 nog vers in het geheugen, startte de gemeente al heel vroeg in het jaar met de voorbereidingen om Oud en Nieuw 2022-2023 veilig en vooral feestelijk te laten verlopen. Alle Woudenbergers wilden dit en ook echt iedereen heeft zijn steentje bijgedragen: inwoners, ondernemers, verenigingen, organisatoren van een eindejaarsfeest en hulpdiensten mochten meedenken hoe we Woudenberg op een mooie manier van 2022 naar 2023 konden loodsen. 

Afspraken werden gemaakt, een campagne werd opgezet, een tentfeest werd georganiseerd – met als resultaat dat Woudenbergers de jaarwisseling hebben gekregen die ze allemaal wilden: veilig, feestelijk en zonder al te veel overlast. Inwoners in het centrum die ik daags na Oud en Nieuw sprak, bevestigen dat ook zij de jaarwisseling met een goed gevoel hebben beleefd. 

En ook de cijfers bevestigen dat het goed is gegaan: burgemeester Jansen kon met een tevreden glimlach meedelen dat de totale schade aan publieke eigendommen deze jaarwisseling 760 euro bedroeg. Nog steeds 760 euro te veel, maar wel een heel ander bedrag dan voorgaande jaren. 

Kwam het door het gezellige tentfeest, de goed georganiseerde gesprekken met inwoners op weg naar de jaarwisseling, de campagne met bekende Woudenbergers? Ik denk dat al die initiatieven bij elkaar er gewoon voor hebben gezorgd dat iedereen zich in de loop van 2022 verantwoordelijk is gaan voelen voor een prettige en veilige sfeer op het dorp tijdens Oud en Nieuw - en dat is natuurlijk een geweldig resultaat.

Dit smaakt naar meer: laten we net als in 2022 ook vroeg in het jaar 2023 met elkaar nadenken over de vraag hoe we van één succesvolle jaarwisseling een echte Woudenbergse traditie kunnen maken. Inwoners, ondernemers en gemeente hebben immers bewezen dat het kán! 

Een goede groet en een goed jaar toegewenst!

Jan Bessembinders, CDA fractie