Moniek van de Graaf
Moniek van de Graaf Moniek van de Graaf

Column Moniek van de Graaf

Column

Samen komen we verder!

Samen komen we verder! Dat blijkt uit het hartverwarmende aanbod van Woudenbergers om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden in hun eigen huis en van Woudenbergse bedrijven om panden ter beschikking te stellen aan vluchtelingen. 

Veel andere Woudenbergers helpen met het organiseren van activiteiten en er is een heuse Oekraïense school opgericht, compleet met Oekraïense juf. Wat een geweldig positieve kracht is er in onze Woudenbergse samenleving! 

De coalitie in oprichting is ook samen goed aan de slag met het schrijven van het coalitieakkoord. Een van onze doelen is de band tussen Woudenbergers en de gemeente te verbeteren. Hoe? 

Door onder andere beter te luisteren naar u als inwoner, goed en tijdig met u te communiceren en de schat aan kennis van de Woudenbergers meer mee te nemen in het maken van beleid. 

Niet omdat het moet, maar omdat het kansen biedt voor ons mooie dorp en de Woudenbergers. 

Samen komen we verder! Helemaal in deze rare tijden. Gas- en benzineprijzen die de pan uitrijzen en een torenhoge inflatie maken het leven een stuk duurder. 

Dat is te merken aan de pomp, de energierekening en bij het afrekenen van de dagelijkse boodschappen. Ik maak me zorgen om Woudenbergers die moeite hebben om hun rekeningen te betalen of dit misschien niet meer kunnen. Weet dat u er niet alleen voor staat. 

Zo is er sinds 6 april een eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum. 

Huishoudens met een bijstandsuitkering krijgen deze toeslag 

automatisch. Maar ook andere huishoudens met een inkomen op het sociaal minimum hebben daar recht op. Ook als u werkt. 

U heeft er recht op als uw netto inkomen per maand lager is dan 120% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. 

Ik kan me goed voorstellen dat u niet precies weet of u recht heeft op deze energietoeslag. U kunt dit navragen bij De Kleine Schans in het Cultuurhuis. 

Door te bellen of langs te gaan bij de balie. Daar kunt u trouwens ook het aanvraagformulier ophalen. Juist bij twijfel: toch doen! 

De medewerkers van de Kleine Schans helpen u graag om uit te zoeken of u recht heeft op deze toeslag. Want: twee weten meer dan één en samen komen we verder!

Moniek van de Graaf
Fractievoorzitter PvdA/GL