Afbeelding
Moniek de Graaf

Column Moniek de Graaf

Column

Het gaat om de mensen!

Ons dorp zal de komende jaren voor grote uitdagingen komen te staan: er komen steeds meer taken richting onze gemeente en dat met beperkte financiën. Belangrijker dan ooit dat de rijke kennis van Woudenbergers meer wordt betrokken bij het maken van beleid! Niet achteraf, en omdat het moet, maar aan de voorkant met als doel: beleid met kwaliteit voor de Woudenbergers. 

Benny Elferink, onze nummer 7, is directeur van het Nederlands Gebarencentrum en zelf doof. Hij heeft regelmatig zijn kennis aangeboden aan het college. Hij wil de gemeente helpen om het meer mogelijk te maken voor mensen met beperkingen om mee te kunnen doen in ons dorp. Er is helaas nooit gebruik gemaakt van zijn aanbod, ook niet na herhaaldelijk aanbieden van zijn hulp. Dat moet de komende jaren echt anders! 

Ook de andere kandidaten van PvdA-GL hebben diverse en rijke werkervaring. Onze nummer 2, Jikke Wams, werkt in de gezondheidszorg. Haar doel is ervoor te zorgen dat kwetsbare kinderen ondanks de bezuinigingen niet het kind van de rekening worden. Hoe? Meer gebruik maken van de kennis en subsidies van landelijke organisaties. 

Onze nummer 3, Henk van de Wetering, heeft altijd in de sportwereld gewerkt, van KNVB tot NOC*NSF. Hij heeft een gigantisch netwerk en weet precies waar de potjes met geld zijn te halen om de sport(verenigingen) extra te kunnen helpen. 

Dat is nodig, want uit een recente scan komt dat veruit de meeste Woudenbergse basisschoolleerlingen onder de landelijke norm van bewegingsontwikkeling zitten. 

Tel daarbij op dat Woudenberg al jaren minder aan sport uitgeeft dan vergelijkbare gemeenten (dus ook nog voor de laatste bezuinigings-

ronde), en de roep om een steviger sportbeleid wordt steeds duidelijker! 

Onze nummer 4, Jasmijn Strootman, werkt als vrijwilliger bij Dierenambulance. Zij heeft concrete ideeën over hoe de samenwerking van het gemeentehuis met verschillende vrijwilligersorganisaties kan verbeteren. 

Onze nummer 5, Marjolein van Elteren, is Statenlid in de provincie Utrecht en daarmee onze directe lijn naar de provincie: daar wordt steeds meer over en met ons besloten. 

Onze nummer 6, Sierd Smit, is het geheugen van onze partij. Hij heeft zeer veel parate kennis over vrijwel alle onderwerpen die spelen in ons dorp. Nummer 8 is Suzy Bollen, onze biodiversiteitsspecialist en zeer actief bij Duurzaam Woudenberg. 

De gemeente leunt zwaar op Duurzaam Woudenberg voor de meeste duurzaamheidsacties: van Heuvelrugtuinen tot Energiecafé. U begrijpt, ik ben trots op deze hechte club mensen! Ons doel: samen met u Woudenberg beter maken!

Moniek van de Graaf,
Lijsttrekker PvdA/GL