Afbeelding

Column Anita Vlam Wethouder

Column

De laatste keer

Zo aan het einde van de huidige collegeperiode is het een mooi moment om in deze column terug te blikken op de afgelopen jaren. Voor mij in het bijzonder, omdat ik eind december de raad heb laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor een volgende termijn als wethouder in Woudenberg. Na de verkiezingen in maart komt er een nieuwe gemeenteraad en zij kiezen op hun beurt een nieuw college. Nieuwe en misschien ook wel oude gezichten die met alle energie gaan werken voor een mooi Woudenberg.

De afgelopen jaren heb ik in Woudenberg veel mooie dingen gezien en ervaren. Van officiële openingen tot een goed gesprek met inwoners en ondernemers waar ik met plezier op terugkijk. Neem het Cultuurhuis, de huiskamer van Woudenberg, met haar vele gebruikers. De exposities van Oud Woudenberg, geweldig hoe vrijwilligers zich met liefde en passie inzetten. Een aanrader en de moeite waard om te zien is de oude ingerichte ‘woning’ op de bovenste verdieping. En natuurlijk de concerten van Harmonieorkest Fidelio, de vereniging die twee jaar geleden 125 jaar bestond, kunt u niet missen!

En wat heeft Woudenberg mooie goed draaiende bedrijven. Ik geniet van de ondernemersverhalen vol passie. Tenslotte dragen deze bedrijven bij aan de lokale werkgelegenheid. En de Woudenbergse winkeliers, die niets liever willen dan hun klanten bedienen in een levendig centrum. Ik ben dan ook trots dat we eind vorig jaar het rapport ‘Visie op de Retail’ hebben vastgesteld en er nu doorgepakt kan worden om in Woudenberg een Vitaal Dorpshart te ontwikkelen. Helaas, de coronapandemie drukte wel een zware wissel op al het moois. Veel digitale gesprekken en hart onder riem bezoeken, maar de mensen spreken en een luisterend oor bieden deed erg goed. Het is nog niet voorbij, maar ik ben blij met de nieuwe maatregelen en dat winkels en horeca weer open zijn. Dit biedt ook weer meer mogelijkheden voor persoonlijk contact en dat doet iedereen goed.

Al loopt de collegeperiode op zijn eind, het is allerminst rustig. Het Henschotermeer en de voorgenomen plannen van de exploitant staan volop in de belangstelling. 

En de werkzaamheden aan de Europaweg, waar de kruising met de Stationsweg West veranderd wordt in een rotonde, zijn gestart. Werkzaamheden waar velen van u hinder van gaan ondervinden, maar wel met het eindresultaat: een mooie overzichtelijke rotonde die de verkeersveiligheid ten goede komt.

De laatste keer mijn column in de krant is een feit. Tot ik het stokje mag overdragen heb ik in ieder geval genoeg om mezelf in vast te bijten. Maar u als inwoner bent straks als eerste aan zet. Laat uw stem horen op 16 maart en kies samen de nieuwe leden van de raad!