Gemeente Woudenberg
Gemeente Woudenberg Gemeente Woudenberg

Column: Marleen Treep

Column

Vorige maand heb ik het genoegen gehad om alvast even binnen te mogen kijken in de nieuwe appartementen van Omnia Wonen in Hoevelaar. Het markante gebouw is goed zichtbaar als je Hoevelaar in komt rijden. Het moet nog netjes afgewerkt en aangekleed worden natuurlijk, maar het is echt een gebouw met allure. Van binnen ook ruim van opzet en met een prachtig trappenhuis. De appartementen zijn verschillend van opzet en grootte. Zo heeft 1 van de appartementen bovenin een extra hoog plafond in de punt en hebben sommige slaapkamers aan 2 kanten ramen met prachtig uitzicht. Ik ben er echt van onder de indruk. 

Doorstromen

En wie mogen daar straks wonen? Omnia Wonen gaat huidige huurders in Woudenberg benaderen. Een heel aantal huurders in Woudenberg woont “scheef”. Zij wonen bijvoorbeeld in een woning die qua grootte niet meer past bij de huidige gezinssamenstelling of die qua huurprijs niet past bij het huidige inkomen. Zij krijgen dan een nieuw appartement aangeboden waardoor de vrijgekomen gezinswoningen door een gezin betrokken kan worden wat nu nog in een (te) kleine woning woont. 

En die kleinere woning komt dan weer beschikbaar voor een starter bijvoorbeeld. Zo proberen Omnia Wonen en de gemeente een zo lang mogelijke verhuisketen op gang te brengen. Door het toevoegen van 1 appartement kunnen zo meerdere inwoners/gezinnen meer passend gaan wonen. Dat wordt ook wel “doorstromen” genoemd. Daar hopen we op, dus: als u het aanbod krijgt van Omnia Wonen, zou ik zeker gaan kijken! Dat het maar flink zal doorstromen in Woudenberg. 

En er is meer doorgestroomd de laatste maanden: De Kleine Schans is verhuisd naar ons Cultuurhuis. Ook daar heb ik net voor de kerst eventjes om het hoekje gekeken. 

De achtergebleven Rabobank-balie heeft een mooie nieuwe plaats gekregen van waarachter Hester je welkom heet en helpt bij vragen. Met de nieuwe “bewoner” staat het Cultuurhuis gelukkig niet leeg en is er reuring genoeg! Mooi meegenomen is natuurlijk dat we de huur die we eerder aan de eigenaar van De Schans betaalden, nu aan de eigenaar van het Cultuurhuis betalen. En dat is de gemeente zelf.

Stroomt er nog meer door? Nou – samen met nog 25.253 deelnemers doe ik deze maand mee aan “Ik Pas” (Dry Januari). Mijn nieren worden dus goed doorgespoeld met louter koffie, thee, water en wellicht wat melk of fris. Nu ben ik een gezelschapsdrinker en dus is het niet vaak ingewikkeld. Toch smaakt een goed glas wijn me op z’n tijd prima. Dat moet nu even wachten.

Iedere dag krijg ik mails met bemoedigende woorden en te verwachten resultaten. Fitter worden, beter slapen en gewicht verliezen. Klinkt prima toch? Patronen doorbreken en bewuster een keuze maken. Ik merk nu al dat het werkt. Op mijn en uw gezondheid!

Marleen Treep
Wethouder