Elli van Oosterom
Elli van Oosterom Elli van Oosterom

Column Elli van Oosterom

di 5 okt 2021, 11:56 Column

Rectificatie: 
In de krant van 29 september jl. heeft een verkeerde tekst gestaan onder de column van Elli van Oosterom. Hierbij de juiste tekst.

De periode van relatieve rust ligt alweer even achter ons. Het laatste halfjaar van deze gemeenteraad is aangebroken. Een halfjaar waarin er nog veel beslissingen moeten worden genomen. Met name rond de financiële situatie van Woudenberg. 

We zijn nog niet onder het preventief toezicht vandaan. Een keuze die we als raad in juli jl. unaniem gemaakt hebben, om tijd te hebben om kritisch te kijken naar de keuzes die gemaakt moeten worden. Ik heb er al vaker over geschreven, het worden pijnlijke keuzes. En daarom is het des te beter dat we daar de tijd voor nemen.

Collega’s en ook ikzelf hebben het in deze column ook al gehad over de op handen zijnde verkiezingscampagne. Het is duidelijk dat diverse partijen dichter naar elkaar toe komen bij de besluitvorming in de gemeenteraad. Ik vind het persoonlijk mooi om te zien dat we eigenlijk helemaal niet zoveel van elkaar verschillen en dat we prima met elkaar kunnen samenwerken om samen het goede te zoeken voor Woudenberg en haar inwoners.

Na 16 jaar meegelopen te hebben in de Woudenbergse politiek ga ik op 23 maart 2022 afscheid nemen. Het is mooi geweest. Ik heb de politiek vanuit diverse rollen meegemaakt en dat zorgde ervoor dat er altijd weer nieuwe uitdagingen waren. In die 16 jaar is er veel veranderd. 

De verschillen in de politieke partijen zijn wat duidelijker geworden. Daarmee heeft de Woudenbergse politiek meer kleur gekregen maar gelukkig heeft iedereen nog als doel: Samen Woudenberg = Samen doen! Ieder vanuit zijn of haar eigen ideologie. We gaan een bijzondere tijd tegemoet. Campagnetijd maar ook tijd om als partijen samen te zoeken naar het goede voor Woudenberg! 

Elli van Oosterom
Fractievoorzitter CU