Afbeelding
BSC

Column Pim van Buren

Column

Mijn naam is Pim van Buren en ben door Anita Blaauwendraat benaderd om een artikel te maken namens, voor en over tennis- en padelvereniging ’t Schilt. Het idee van deze column en het initiatief hiertoe vind ik een mooi initiatief. Het geeft een mooi overzicht van welke sporten er zoal in Woudenberg zijn en bij wie of waar die beoefend kunnen worden.

Ik ben sinds begin jaren 80 al lid van de tennisvereniging ’t Schilt en daar ook als vrijwilliger actief waarvan de laatste jaren als voorzitter van de sponsorcommissie. Toen ik lid wilde worden had de club al 6 hardcore banen, een soort beton, waarop gespeeld werd en had de vereniging zoveel leden dat je eerst op een wachtlijst kwam voor je lid kon worden. Iets wat je je nu niet meer voor kan stellen. Maar na een aantal maanden mocht ik lid worden en ben dat tot op heden nog steeds.

De vereniging is in de loop der jaren behoorlijk veranderd en daar gaat mijn verhaal over. Zoals gezegd begon het voor mij op de mateco banen. Die banen 1 tot en met 4 werden in 1983 vervangen door kunstgras. Daarbij was de tennisverenging een van de eerste verenigingen in de regio die op kunstgras ging spelen. Voor veel mensen was dat een prima aanpassing want de oude banen waren nogal blessuregevoelig. 2 jaar later werden ook de banen 5 en 6 vervangen voor kunstgras.

Zo zijn er in de loop der jaren nog veel meer wijzigingen geweest die er allemaal voor gezorgd hebben dat de club geworden is wat het nu is. Het is te veel om op te noemen maar de veranderingen van de laatste 5 jaar hebben wel tot een upgrade van de vereniging geleid. 

Het is begonnen met de verbouwing van het clubhuis en bij de ideeën voor de aanleg van de 2 padelbanen. Die zijn in 2018 aangelegd en op 6 oktober van dat jaar geopend. Inmiddels wordt er druk gewerkt om een derde padelbaan aan te leggen. Helaas is deze door vertraging in de levering van het glas en de kooi nog niet klaar.

Padel is een redelijk nieuwe sport die een combinatie is tussen tennis en squash. De sport ontwikkelt zich spectaculair en dat is het spelletje ook. Het wordt gespeeld in een ‘kooi’ en als de bal eerst de grond heeft geraakt mogen ook de wanden gebruikt worden. De puntentelling en de regels zijn vergelijkbaar met die van tennis. Het padelspel is iets spectaculairder dan tennis en dat maakt het waarschijnlijk ook zo populair. 

Dit jaar heeft ook de rest van het park een upgrade gekregen. De hekken rond baan 1 tot en met 4 zijn vervangen en we hebben een prachtig nieuw terras gekregen. Daarnaast zijn er plannen voor uitbreiding van de overkapping bij de padelbanen.

Mede hierdoor is het ledental van de vereniging weer gestegen tot boven de 500. De tennis- en padelvereniging is een frisse club met veel nieuwe jonge leden en 6 all weather tennis banen en 3 all weather padelbanen. Mocht je geïnteresseerd zijn, kom dan een keer langs om te kijken of kijk op de site www.tennisclubwoudenberg.nl en klik bij jet tabblad CONTACT op de link voor de informatie om lid te worden.

Pim van Buren