Gemeente Woudenberg
Gemeente Woudenberg Gemeente Woudenberg

Column Wethouder Pieter de Kruijf

Column

SPORTZOMER

Ook last van zomerkriebels? De eerste zomerse dag is een feit: 25,2 graden in De Bilt. Wat een heerlijk gevoel! Dat belooft hopelijk veel goeds. Wat ook veel goeds belooft deze zomer, is dat ie vol staat met sportactiviteiten. Sport om naar te kijken, maar ook sport om zelf te beoefenen. Zeker nu het weer kan en mag!

Tijdens de Giro d’Italia werd het vuurtje aangewakkerd, de temperatuur steeg en de zon scheen volop in de mooie natuur in Noord Italië. Al kijkend leverde dit voor mij het typische vakantiegevoel op. En dit is nog maar de aftrap, want gelijktijdig met de afsluitende week in de Giro werden er versoepelingen aangekondigd. Buitensporters kunnen weer actief op sportpark de Grift aan de slag en ook de binnensport in de Camp is weer op stoom. Massaal in beweging dus!

En dit zet ook de vrijwilligers in het zonnetje. Zij kunnen weer aan de slag en de waardering voor hen is misschien wel zichtbaarder dan ooit. Zij maken het sporten voor jong en oud mogelijk. Zo worden de sportvelden weer voorbereid op het nieuwe seizoen en is er gestart met het realiseren van een 3de padelbaan bij de tennisvereniging. De animo is zo groot, dat de bestaande 2 banen niet voldoende zijn. Ik zeg: “een goed teken toch!”

Wat mij ook opvalt zijn de steppers in en rond Woudenberg die de nodige meters maken. Ruiters op hun paarden, maar ook de vele hardlopers, wielrenners en mountainbikers die de fraai aangelegde parcoursen trotseren. En om niet te vergeten de vele wandelaars die gebruik maken van de mooie wandelroutes en klompenpaden in ons prachtige buitengebied.

Zien sporten doet sporten en zo blijven we nog fit ook. Wil je wat nieuws proberen of had je altijd al een keer willen badmintonnen bij een

vereniging? Ken je de Strippenkaart vanuit het Sportakkoord Woudenberg al? Je kunt je aanmelden voor proeflessen. Leuk en sport gaat hand in hand met ontmoeten en lachen met elkaar en daar zijn we wel aan toe. Johan Cruijff zei het al “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”.

Deze zomer is er ook volop vermaak om naar sport te kijken; van EK-voetbal mannen en vrouwen, Roland Garros, Wimbledon tot EK Hockey, US open en de Vuelta. Deze laatste is de echte kers op de taart. Eind mei werd bekend dat de Vuelta 2022 naar Nederland komt en ook door Woudenberg. Door de mooie landschapselementen en cultuurhistorie nodigt dit ongetwijfeld uit om ons dorp nog eens te bezoeken. Fantastisch!

Ik kijk er naar uit en wens iedereen een mooie (sport)zomer!

Met sportieve groet,

Pieter de Kruif
Wethouder Sport