Gemeente Woudenberg
Gemeente Woudenberg Gemeente Woudenberg

Column Marco van de Hoef

Column

Verandering van onderwerp

Eigenlijk zou ik deze column gaan besteden aan de uitdagingen in het sociaal domein, want die zijn er voldoende. Tot ik vorige week in deze krant de in mijn optiek onbehoorlijke, nee, eigenlijk schandalige ingekomen brief las, op de voorpagina, naast het artikel over het gegeven dat onze burgemeester stopt in Woudenberg, van de heer Albert Henzen. Ik vond het al vreemd dat een ingekomen brief van een lezer op de voorpagina staat, maar goed, dat is geheel aan de redactie. Ik wil me in deze column richten op de inhoud van de ingezonden brief van de heer Henzen. Een lezer die vaker lukraak commentaar levert op hetgeen wij als fractievoorzitters schrijven in onze columns. Zelf was ik twee columns geleden aan de beurt. Mij werd verweten door meneer Henzen dat ik alleen maar wijs naar anderen en geen zelfreflectie ken. Nou, meneer Henzen, dan kent u mij totaal niet, want als u mij goed zou kennen zou u weten dat ik een optimistisch persoon ben, die altijd met positiviteit werkt aan hetgeen op mijn pad komt. Denken in mogelijkheden, in kansen, en uitgaan van het beste in mensen. Maar u zit denk ik, lezende uw commentaren, anders in elkaar. Nou succes daarmee!

Want, hoe haalt u het in uw hoofd om onze burgemeester te vergelijken met Kathleen Ferrier? Ruim 9 jaar is Titia Cnossen burgemeester van ons dorp geweest. Ruim 9 jaar heeft Titia Cnossen zich ingezet voor ons dorp. 7 dagen in de week en 24 uur per dag, meneer Henzen. Wie wordt er gebeld als er ’s nachts ellende is in ons dorp, juist: De Burgemeester. Wie staat er pal naast onze inwoners als er iets verschrikkelijks gebeurd is? Juist: onze burgemeester. Al die 9 jaren heb ik vanaf pole-position kunnen zien wat Titia Cnossen allemaal in én voor ons dorp heeft gedaan, en wat doet u meneer Henzen: haar vergelijken met Ferrier, alleen maar zeiken over wachtgeld en dan ook nog aangeven dat dit drukt op de ‘belabberde begroting’.

Wachtgeld, meneer Henzen, drukt niet op de begroting, daar hebben we een voorziening voor, een spaarpotje, omdat politieke ambtsdragers recht hebben op wachtgeld, net zoals anderen recht hebben op een uitkering. En terecht, zo werkt de verzorgingsstaat nu eenmaal waarin wij leven. En even voor de juiste feiten. De burgemeester besluit niet over de bezuinigingsdialoog, dat doen wij als gemeenteraad. Naast mijzelf 14 Woudenbergers: Wim, Irene, Peter, Karin, Henk-Jan, Jan, Henry, Elli, Bert, Michel, Jan, Moniek, Henk en Jhony die zich allemaal inzetten voor ons dorp, daar veel tijd, liefde en aandacht aan besteden. En met overtuiging!

En dan nog even over onze gemeentesecretaris, die volgens de heer Henzen ‘hals over kop vertrekt’. 18 jaar heeft Simone van der Marck zich ingezet voor ons dorp. 18 jaar vol gaan voor Woudenberg, hoezo is dat ‘hals over kop’ vertrekken? Leg mij dat eens uit? Of doe maar niet eigenlijk, want dat is niet uit te leggen. Persoonlijk word ik misselijk van een ingekomen brief zoals die van de heer Henzen. Vooral als het over hardwerkende collega’s gaat. En ik? Ik zal wel weer een bak aan commentaar en ellende over me heen krijgen vrees ik, maar dat deert me niet. Kom maar op, meneer Henzen. Ik zit in de wacht….

Marco van de Hoef,
Fractievoorzitter GBW