Bart Radstaake
Bart Radstaake

Column Bart Radstaake

Column

Voetje vrijen

Komt het nu omdat de lente in de lucht zit of omdat alle partijen eenzelfde visie op het dorp hebben? Wie het weet mag het zeggen.

Afgelopen donderdag gebeurde er iets zeer opmerkelijks tijdens de raadsvergadering van de gemeente Woudenberg. Er lagen twee raadsvoorstellen op tafel en beide voorstellen werden door de partijen, met goedkeuring van de daarbij gevoegde amendementen, met algemene stemmen goed gekeurd. Ja lezer u ziet het goed, het was 15 voor en 0 tegen.

Dit mag zeer opmerkelijk genoemd worden in een raad waar een 8 voor en 7 tegen uitslag meer regel dan uitzondering is.

Nog opmerkelijker is dat voor beide voorstellen de diverse partijen met elkaar overleg hebben gevoerd om tot het beste resultaat voor Woudenberg te komen.

Of is dit misschien toch niet zo opmerkelijk. Na drie jaar elkaar de vliegen afvangen, elkaar de maat nemen en te frustreren lijkt er een kentering te zijn gekomen. Is dit nu omdat Arno van Dijk hen daartoe heeft opgeroepen of is er meer aan de hand.

Dat laatste lijkt meer waarschijnlijk, ook al wil ik Arno hiervoor de credits niet ontnemen. Ook in de landelijke politiek zie je dat in opmaat naar de verkiezingen de partijen nader tot elkaar willen komen. Immers volgend jaar is er, bij de gemeenteraadsverkiezingen, weer een buit te verdelen. Deze verkiezingen lijken daarmee haar schaduw vooruit te werpen. Door nu met elkaar samen te werken worden de kansen om aan de coalitie deel te nemen vergroot.

Wellicht daarom is het voorzichtig voetje vrijen begonnen en zullen we zien dat, naarmate de verkiezingen dichterbij komen, partijen steeds dichter naar elkaar toe kruipen en wellicht ontluikt er dan iets moois voor de komende raadsperiode.

Zolang Woudenberg en haar inwoners hier uiteindelijk baat bij hebben is dit voetje vrijen in de raadzaal geoorloofd.

Bart Radstaake