Men kijkt met argusogen naar ’t Schilt
Men kijkt met argusogen naar ’t Schilt / foto: Niels Wolterink

‘Ik schaam me dat dit zo lang duurt’

Algemeen

WOUDENBERG Bij de gemeenteraad leeft nog wel een aantal vragen over de ontwikkelingen in het centrum. Zo vindt de raad dat de plaatsing van betere bewegwijzering voor automobilisten naar parkeerplaatsen sneller moet gaan. Ook kijkt men met argusogen naar ’t Schilt. Dat bleek tijdens de commissievergadering.

‘Het is balen dat het zo lang duurt voor de bewegwijzering verbeterd is,’ constateerde wethouder Henk-Jan Molenaar. ‘Ik schaam me daar wel voor. Het heeft veel voeten in de aarde, maar we gaan het proces versnellen.’ 

Henk van de Wetering, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, en Johanan de Vogel, gemeenteraadslid van de SGP, brachten het onderwerp ter sprake. Ze wilden weten waarom het zo lang duurde om bordjes te plaatsen. 

In de praktijk blijkt dat automobilisten van buiten het dorp maar moeizaam de weg in het centrum vinden en geen idee hebben waar parkeerplaatsen zijn. Dat euvel zou gemakkelijk te verhelpen zijn met enkele borden, maar tot op heden is dat nog niet gelukt. Zo loopt de Woudenbergse middenstand omzet mis. 

‘Ik zie niet dat er iets gebeurt,’ verklaarde De Vogel. ‘Ik snap dat dit niet snel geregeld is, maar dit duurt wel erg lang.’ ‘Het heeft veel voeten in de aarde,’ verklaarde wethouder Molenaar. 

Dat komt onder meer omdat er ook bordjes langs de provinciale wegen geplaatst moeten worden. De provincie heeft daar nu nog geen oren naar. ‘We hebben de juiste persoon gevonden om mee te overleggen,’ verklaarde de wethouder. 

Björn de Jong, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, maakte zich zorgen over de voorgang bij ’t Schilt en de Voorstraat. Het gemeenteraadslid wees er op dat de gemeenteraad allerlei uitspraken over de ontwikkelingen in dit gebied had gedaan. ‘Hebben we de ontwikkelingen in het gebied niet op slot gezet? Durven eigenaren en huurders het nog aan te investeren en plannen te ontwikkelen?’ vroeg Björn de Jong zich af. 

De centrumregisseur gaat in de loop van het jaar zijn taken overdragen. ‘Hoe moet dat gebied zich dan ontwikkelen?’

Wethouder Henk-Jan Molenaar antwoordde dat het uiteraard niet de bedoeling was dat de ontwikkelingen in het gebied door de gemeente gehinderd zouden worden. 

De gemeente werkt aan een visie op het gebied en zal dat binnenkort naar buiten brengen. Dan weet iedereen hoe de vlag er bij hangt.