Afbeelding
foto: Linda Poenaru

De burgemeester leest voor

Algemeen

WOUDENBERG Bij Christelijke Kinderopvang BijdeHandjes lezen we veel en vaak voor aan de kinderen al vanaf kleins af aan. Tijdens de nationale voorleesdagen maken we het voorlezen extra speciaal doordat we gastvoorlezers ontvangen die de kinderen voorlezen. 

Altijd een heel leuk en speciaal moment. Helemaal als de burgemeester komt voorlezen. Linda Poenaru, locatiemanager van Woudenberg, vertelt enthousiast dat ze een paar weken geleden een mail ontving vanuit de Gemeente Woudenberg dat de burgemeester graag wilde komen voorlezen op locatie. 

Dat is natuurlijk heel leuk en het laat ook zien dat de gemeente taalontwikkeling bij en van de kinderen heel belangrijk vindt.

Onlangs was het dan zover, het voorleesmoment op locatie. Linda: ‘Dit was gelijk een mooie gelegenheid om de burgemeester een rondleiding op de locatie te geven langs de verschillende groepen. En haar te vertellen en te laten zien wat we doen bij BijdeHandjes op de kinderopvang, Peuteropvang en buitenschoolse opvang’. 

Daarna was het de hoogste tijd om te gaan voorlezen. In een grote gezellige kring zaten alle peuters en enkele baby’tjes vol spanning te luisteren. De burgemeester las voor uit het prentenboek: “ Help! Een verrassing”. De kinderen en de medewerkers hebben genoten van dit leuke en gezellige voorleesmoment, burgemeester bedankt en u bent ook volgend jaar van harte welkom!

Voorlezen is niet alleen leuk maar het speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van jouw kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is.

En door met je kind ook te praten over het boek, wordt je kind gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Ook leert je kind om goed te luisteren wanneer het voorgelezen wordt en hij/zij leert om zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind.
Hoe zit dat bij jou thuis? Hoe maak jij van het voorlezen een feestje?

Afbeelding