Afbeelding
Agnes Blok

Kijkmoment Oosterpoort trekt veel belangstellenden

Algemeen

WOUDENBERG Zaterdag 25 november was er een kijkmoment in de Oosterpoort, het kerkgebouw in aanbouw, aan de Berkenlaan.

Van 10.00 tot 14.00 uur was er gelegenheid om de kerkzaal en de huisartsenpraktijk de Zandbloem, die zich in het gebouw gaat vestigen, te bekijken. Iedereen werd welkom geheten met een kopje koffie of thee en wat lekkers. 

Vloer en stoelen

Er werden rondleidingen gedaan, zodat het duidelijk werd hoe het gebouw gebruikt gaat worden. Er komt een lift in het gebouw zodat de huisartsenpraktijk voor iedereen 

bereikbaar is. Er lag een stukje PVC vloer en er stonden twee stoelen zodat je je, met een beetje fantasie, een voorstelling kan maken van de kerkzaal over een aantal maanden. De stoelen konden ook getest worden en er was een mogelijkheid om voor deze stoelen te doneren via een QR code. In de kerkzaal zal er plaats zijn voor vijfhonderd zitplaatsen. Dit kan uitgebreid worden door de schuifdeuren naar de hal te openen met nog honderdvijftig zitplaatsen.

Dokterspraktijk

In de kelder van het gebouw zal er nog een zaal van de kerk zijn. De overige ruimten zijn voor de huisartsenpraktijk. Deze praktijk is van buiten-

af bereikbaar via een trap en een lift. Er kwamen veel mensen naar de Oosterpoort om een kijkje te nemen in de kerk en de huisartsenpraktijk. Zowel de kerk als de huisartsenpraktijk zullen in het voorjaar van 2024 in gebruik genomen worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding