Wethouder Daphne Boeve-de Kruif nam het eerste exemplaar van dit unieke parfum in ontvangst
Wethouder Daphne Boeve-de Kruif nam het eerste exemplaar van dit unieke parfum in ontvangst / foto: yopi & elinde

Lancering van kerstbomen gemaakte Woud&Berg landschapsparfum

Algemeen

WOUDENBERG Met een feestelijke rondgang door Woudenberg hebben bewoners van Reinaerde De Heygraeff op 23 november het Woud&Berg landschapsparfum gelanceerd. De Woudenbergse wethouder Daphne Boeve - de Kruif die onder andere duurzaamheid en burgerparticipatie in haar portefeuille heeft, nam het eerste exemplaar van dit unieke parfum in ontvangst. 

Daarna kregen Woudenbergers het duurzame geurtje uitgereikt. Zij hadden eerder dit jaar hun oude kerstboom aan De Heygraeff gedoneerd als ingrediënt voor het parfum.

Sociaal zero-waste project

Het parfum is een sociaal zero-waste project van ontwerper Maidie van den Bos. De bij kerstboomkwekerij Eldorado gekweekte bomen werden van stam tot piek verwerkt tot niet alleen het exclusieve Woud&Berg parfum maar ook tot siroop en handzeep. In januari van dit jaar werden de door Woudenbergers gedoneerde kerstbomen opgehaald tijdens een feestelijke parade met de huifkar van Kampeerboerderij ’t Boerenerf. De nog verse bomen werden vervolgens op De Heygraeff verwerkt. Door stoomdestillatie van de naalden werden etherische olie en hydrolaat gewonnen tijdens zinnenprikkelende destilleer- en brouwdagen. De bewoners van De Heygraeff, Groendiensten Reinaerde en enthousiaste vrijwilligers hielpen mee. Ook werd er balsemhars geoogst op het landgoed Den Treek-Henschoten. 

Verspreiding en verkoop

Om de cirkel rond te maken, is er opnieuw een feestelijke rondgang door Woudenberg gemaakt met de huifkar van Kampeerboerderij ’t Boerenerf. Woudenbergse donateurs kunnen hun eigen kerstboom nu terug ruiken door het exclusieve geurtje. Alle woningen en dagbelevingsplekken op De Heygraeff ontvingen de naar kerstbomen geurende Woud&Berg handzeep. Het Woud&Berg parfum is beperkt verkrijgbaar bij de receptie van OP3 op De Heygraeff voor €25,-, terwijl de verfrissende Woud&Berg siroop beschikbaar is voor € 7,50,-. 

Re-creatie

Maidie van den Bos heeft de Woud&Berg landschapsproducten ontwikkeld binnen het project Re-creatie. De speelse maakprocessen en hergebruik verbinden Woudenbergers en bewoners van De Heygraeff met elkaar. Zo komt de zorg voor mens, materiaal en omgeving samen. Re-creatie wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Afbeelding