
Verbouwde Sous-Chef opent de deuren
AlgemeenWOUDENBERG Restaurant De Sous-Chef, Dorpsstraat 21, opent op 17 november de deuren na een verbouwing van een maand. Eigenaar Christina is tevreden met het resultaat. ‘We hebben veel terugkerende klanten. We zijn consistent in het aanbod en kwaliteit van ons eten,’ verklaart Christina het succes van haar restaurant. ‘Mensen weten wat ze van ons kunnen verwachten.’
Gerhard te Winkel
De Sous-Chef is vanaf 17 november vergroot. ‘We hebben het pand naast ons bij het restaurant getrokken,’ vertelt Christina. ‘Dat is belangrijk voor het restaurant. Ook is de pui verplaatst. Hierdoor hebben we meer terras.’
Op een avond kan De Sous-Chef nu tussen de 100 en 120 gasten ontvangen. Dat waren er eerder 70. Door de uitbreiding is dat aantal gestegen.
‘We willen ook graag groepen kunnen ontvangen, zonder dat dit de andere gasten in de weg zit. Dat kan nu,’ legt Christina uit.
Deze insteek lijkt in een behoefte te voorzien. ‘Binnenkort hebben we een 25-jarig huwelijk. Dan komen er 40 mensen. Daar hebben we nu de ruimte voor,’ aldus Christina.
De Sous-Chef opende vijf jaar geleden de deuren en heeft een trouwe klantenkring opgebouwd. Het restaurant verzorgt lunches, borrelhapjes, catering en diners.
‘We willen ons meer op het borreluur gaan richten. Er zijn voldoende mensen, die graag willen borrelen maar niet meer naar de kroeg willen gaan. Zij kunnen nu ook bij ons terecht,’ vertelt Christina.
Veel Woudenbergers bezoeken het restaurant regelmatig. Maar er komen ook gasten uit Scherpenzeel, Maarn en Leusden. ‘Mensen horen dat ze lekker en voor een schappelijke prijs bij ons kunnen eten. Dat komen ze proberen en dan zien we ze vaak terug,’ zegt Christina.
Voor Christina is het belangrijk dat mensen voor een schappelijke prijs bij De Sous-Chef kunnen eten. ‘Het moet bereikbaar en betaalbaar zijn.’
Verder vindt Christina belangrijk dat de sfeer in het restaurant ontspannen is en dat er ruimte voor een gemoedelijk praatje is. ‘De mensen moeten een gezellige avond hebben.’
De Sous-Chef serveert Europese gerechten, zoals biefstuk, saté en diverse visgerechten. ‘Maar we hebben ook koks met een Aziatische invloed,’ vertelt Christina. ‘Daar experimenteren we mee.’
Christina benadrukt dat De Sous-Chef een hecht en ingespeeld team heeft. ‘We doen het samen. Dat vind ik belangrijk. Daar komt de naam De Sous-Chef ook vandaan. We zijn allemaal tweede man.’
De Sous-Chef is op maandag alleen open op reservering. Van dinsdag tot en met zondag is het restaurant geopend vanaf 11.00 uur.
‘We doen met samen met ons team als een geheel’