Afbeelding
foto: 't Scherm

Voorstellingen van ’t Scherm druk bezocht

Algemeen

WOUDENBERG Op vrijdagavond 3 en zaterdagavond 4 november stond toneelvereniging ’t Scherm weer op de planken. In een volledig uitverkochte zaal genoot het publiek van de vrolijke klucht Zorgbot 2.0. geschreven door Henk Roede. 

Het actuele thema de alsmaar stijgende zorgkosten en het nijpende personeelstekort in de zorg is door ’t Scherm op humoristische wijze neergezet. Henk en Beppie van Dam (André Nederlof en Marga Prent) wonen nog zelfstandig maar hebben wel extra zorg nodig. Directrice Cora de Vries (Klaske Keller) van zorginstelling “De Helpende Hand” besluit een zorgrobot in te zetten en gaat een samenwerkingsverband aan met de firma Bottechnics. 

Het echtpaar vindt de robot in eerste instantie maar niks, maar als Henk ziet dat het een vrouwelijke robot is, verandert hij toch van gedachten. Dochter Floor (Paula Ligtenberg) is blij dat ze de zorgtaken niet meer hoeft uit te voeren wat ze eigenlijk toch al niet deed. De buurtjes Peter en Thea de Koning (Eize Oosting en Marjolein Lagrand) kijken met jaloezie naar hun buren die de zorg wel krijgen en zij niet terwijl zij ook kwaaltjes hebben. Huisarts Cindy Jansen (Dicky Vlastuin) komt regelmatig langs en houdt een vinger aan de pols. Thuiszorgmedewerkster Nina van den Akker (Maaike de Boer) is niet helemaal overtuigd of dit nu wel de oplossing is voor het tekort in de zorg maar vreest wel voor haar baan. De techneut Jasper Buitenbeen (Rob van der Wiel) van Bottechnics houdt alles in de gaten, maar het experiment loopt niet helemaal zoals het hoort. Als Rosa de Zorgbot (Monique Beers) technische mankementen gaat vertonen zorgt dit voor wilde achtervolgingen en hilarische momenten. Door het publiek werd smakelijk gelachen om de leuke typetjes die er te zien waren. De zorgrobot had een belangrijke rol en werd goed vertolkt door Monique Beers. Ook de drie debutanten Maaike de Boer, Marjolein Lagrand en Rob van der Wiel hebben een mooie prestatie neergezet. ‘t Scherm kan terugkijken op een succesvolle voorstelling en zal op 15 en 16 maart weer een nieuw stuk gaan opvoeren.