De Olijfboom met daar achter het Kindercentrum
De Olijfboom met daar achter het Kindercentrum / foto: Niels Wolterink

Kindercentrum kan uitbreiden

Algemeen

WOUDENBERG Stichting Kindercentrum Woudenberg krijgt een lening van 450.000 euro van de gemeente Woudenberg om haar pand uit te breiden en te moderniseren. In de gemeenteraad leefden nog wel zorgen of de buurt voldoende mee kon praten over de plannen. 

De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten over de lening voor het Kindercentrum Woudenberg aan de Bosrand. De meeste fracties gaven tijdens de commissievergadering aan dat ze het belangrijk vonden dat er voldoende opvangplekken voor kinderen in het dorp zijn. Het Kindercentrum kampt nu met een wachtlijst, waardoor sommige ouders lang geduld moeten uitoefenen. Door het centrum uit te breiden zouden de wachtlijsten korter kunnen worden. Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, maakte zich zorgen wat er met het gebouw zou gebeuren als het centrum onverhoopt failliet zou gaan. Het pand is eigenlijk alleen geschikt voor kinderopvang. Wethouder Henk-Jan Molenaar verklaarde dat er geen tekenen zijn dat het centrum in financieel zwaar weer zou komen. ‘Er is ten slotte een wachtlijst.’ Hardeman verklaarde dat dit niet betekent dat de Stichting niet door financieel wanbeheer failliet kon gaan. ‘Dat is regelmatig gebeurd bij andere stichtingen.’Molenaar maakte zich geen zorgen. 

Björn de Jong, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, wilde weten of de gemeente voldoende met de omwonenden heeft gecommuniceerd over de uitbreiding van het centrum en de uitbreiding van de basisschool De Olijfboom. Henk-Jan Molenaar verklaarde dat de uitbreiding in het bestemmingsplan past en dat de gemeente strikt genomen niet met de buurt hoefde te overleggen. ‘Maar omdat we ook plannen hebben met De Olijfboom en de infrastructuur gaan aanpassen hebben we toch een bewonersavond georganiseerd. We hebben 200 huishoudens uitgenodigd. De opkomst was groot. We hebben ideeën opgehaald bij de buurtbewoners,’ aldus de wethouder. De wethouder beloofde De Jong dat hij het verslag van die avond ter beschikking zou stellen. Toen wilde De Jong nog een keer in de raad over het onderwerp spreken, omdat hij participatie van de inwoners bijzonder belangrijk vond.