Afbeelding
Elly PElser

Leerzame presentatie van het Rode Kruis bij Senioren Belangen

Algemeen

Woudenberg Op 19 mei heeft de heer Aus Greidanus, vrijwilliger bij het Rode Kruis Amersfoort, in mfc De Schans te Woudenberg voor ca. 70 leden van Senioren Belangen een interessante en leerzame presentatie gegeven over het vergroten van de veiligheid in en om het huis.

Dat het vergroten van de veiligheid in en om het huis geen overbodige luxe is blijkt wel uit de cijfers: in 2020 belandden er 103.000 ouderen op de spoedeisende hulp na een val! Dat betekent dat er gemiddeld elke 5 minuten een oudere een ernstige val maakt en medische hulp nodig heeft. In 2020 zijn 5000 ouderen overleden na een val! De presentatie van de heer Geidanus ging echter niet alleen over valpreventie, maar ook over brandpreventie en inbraakpreventie. Met behulp van bingokaarten werden de gevaren en de te treffen maatregelen ter vergroting van de veiligheid in en om het huis op een ludieke wijze toegelicht. Aan het eind van de presentatie konden de aanwezigen een checklist meenemen om hun eigen woonsituatie eens kritisch onder de loep te nemen. Ook kon men zich aanmelden voor een gratis bezoek aan huis door een coördinator van ‘Rode Kruis aan Huis’. De dames van de activiteitencommissie van Senioren Belangen hadden de leden bij ontvangst weer voorzien van een kopje koffie/thee met een koekje en in de pauze van een hartig hapje en een verfrissend sapje!
De vereniging Senioren Belangen Woudenberg Scherpenzeel Renswoude zet zich in van collectieve lokale belangenbehartiging tot persoonlijke ondersteuning.