Alie Agterberg
Alie Agterberg Alie Agterberg

Zilveren Speld voor Alie Agterberg

Algemeen

WOUDENBERG Vrijdag 21 april werd voor de tweede keer dit jaar de Zilveren Speld uitgereikt. Mevrouw Alie Agterberg ontving, tijdens de voorjaarsvoorstelling van toneelvereniging ‘t Scherm, uit handen van wethouder Moniek van de Graaf een Zilveren Speld. 

Mevrouw Agterberg is al ruim 50 jaar actief lid en daarmee neemt zij een bijzondere plaats in binnen de vereniging en de gemeente Woudenberg.

Toneel is haar passie: Mevrouw Agterberg had haar eerste actieve rol als souffleur in het toneelstuk ‘Boeing Boeing’. Waarna zij in nog maar liefst 50 andere stukken heeft geschitterd als speelster. 

Met de leukste rol in de voorstelling “En toen was het vakantie”. En samen met een medespeelster de zussen en verwoede vogelliefhebbers Emma en Rosa speelde. Zo ook op camping de Heigraaf voor maar liefst meer dan 400 mensen!

Mevrouw Agterberg is als erelid van de vereniging al ruim 50 jaar bijzonder actief. Niet alleen voor de schermen, maar ook er achter. Want 30 jaar lang was zij de drijvende kracht als voorzitter van de vereniging. 

Daarvoor was zij jarenlang penningmeester en heeft zij meer dan 30 jaar de grime verzorgd. En hiermee heeft zij een enorme vrijwillige bijdrage geleverd aan het voortbestaan van toneelvereniging ‘t Scherm.

‘Mevrouw Agterberg is de toneelmoeder van Woudenberg en zij heeft zich jarenlang enorm verdienstelijk gemaakt voor de toneelvereniging. Zij staat symbool voor alle andere vrijwilligers die zich actief en vanuit het hart inzetten voor onze gemeente. De energie en betrokkenheid die zij voor onze gemeenschap heeft waarderen wij enorm. Daarom heeft de gemeente haar in het zonnetje gezet door een Zilveren Speld uit te reiken’, aldus wethouder Van de Graaf.

Zilveren Speld

In 2014 werd de Zilveren Speld door de gemeente Woudenberg geïntroduceerd om inwoners die iets betekenen voor de Woudenbergse samenleving te bedanken voor hun inzet.

Afbeelding