Afbeelding
foto: Agnes Blok

Succesvolle kinderkledingbeurs in De Camp

Algemeen

Woudenberg Zaterdag 25 maart was er de jaarlijkse voorjaars kinderkledingbeurs in De Camp.

Al vroeg kwamen zaterdagmorgen mensen naar De Camp om als eerste de mooie tweedehands kinderkledingcollectie te bekijken. Voordat de deuren open gingen stond er al een lange rij mensen te wachten om naar binnen te mogen. In de zaal was de kleding keurig gesorteerd op maat met aan de ene kant de jongenskleding en aan de andere kant meisjeskleding. Ook voor schoenen was er een ruime sortering. 

Van tevoren was er de mogelijkheid om in te schrijven om kleding in te brengen voor de beurs. De opbrengst van de ingebrachte kleding is voor 75% voor de eigenaar. De overige 25% is voor de zaalhuur en andere onkosten. Na de najaarsbeurs zal het overgebleven geld gegeven worden aan een goed doel binnen Woudenberg. Op dit moment is nog niet bekend welk doel dit zal zijn.

Enthousiaste ouders

De ouders die soms met hun kinderen naar de beurs kwamen waren erg enthousiast over de mooie kleding die ze voor hun kinderen konden kopen. Zo vertelde iemand: ‘’Hier vind ik altijd wel iets voor de kinderen, en voor de kleintjes zijn sommige dingen zo schattig, ik weet bijna niet wat ik moet kiezen.’’ Rond een uur of 10 stonden er twee lange rijen met mensen te wachten om de uitgezochte kleding af te kunnen rekenen.

Duurzaam initiatief

De organisatie was erg verrast dat er zoveel belangstelling is voor deze beurs. Mensen geven aan dat juist in deze tijd, waarin door inflatie de prijzen van kinderkleding enorm hard stijgen, het heel fijn is als je voor wat minder geld toch mooie kinderkleding kan kopen. Voor veel mensen is het belangrijk dat op deze manier je ook bij kan dragen aan de duurzaamheid van kleding. Vooral omdat kinderen de kleding vaak maar heel kort dragen is de kleding nog zo mooi dat het nog prima een tweede ronde mee kan.

Save the date

De volgende editie van de kinderkledingbeurs staat op de planning voor zaterdag 7 oktober van 9:30 – 11:00 uur. Om op de hoogte te blijven van de kledingbeurs zijn ze te volgen op de Facebook pagina: kledingbeurswoudenberg.