Afbeelding
foto: Niels Wolterink

Vervolg pagina 10

Algemeen

Patrick Kolfschoten, voorzitter van de winkeliersvereniging DES, reageert op het voorstel. ‘De DES is niet voor of tegen zondagsopenstelling. De helft van onze leden is voorstander, de andere helft tegen. In de situatie kunnen en willen we geen kant kiezen.’ Uit de tekst van Björn de Jong kan de indruk ontstaan dat de DES GemeenteBelangen Woudenberg benaderd heeft met de vraag dit onderwerp aan de orde te stellen.

‘Zo is het niet gegaan,’ aldus Kolfschoten. ‘Björn de Jong is naar ons toegekomen en wilde dit onderwerp op de agenda zetten. We willen er niet bij betrokken worden. Zijn partij heeft lang in het college van burgemeester en wethouders gezeten. Toen hadden ze het kunnen regelen. 

Deze raadsperiode zal het niet gebeuren, want er is geen meerderheid voor.’ In de tekst van De Jong staat supermarkten. ‘Dat woord hebben we nooit gebruikt, ik vind het belangrijk om dat te benadrukken,’ aldus Kolfschoten. ‘Wij hadden het over alle winkels.’ ‘De DES is voor een gelijk speelveld voor alle winkeliers. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen. Voor iedereen moeten dezelfde regels gelden. Dat vinden wij belangrijk.

Van ons hoeven de winkels niet op zondag open, maar als het besluit valt moet elke winkelier zelf besluiten hoe hij er mee omgaat. Wij hebben absoluut niet het initiatief voor dit voorstel genomen. Dat wil ik benadrukken, zegt Patrick Kolfschoten.